The Wicker Man

 

 

FITXA TÈCNICA

 • Nom original: The Wicker Man.
 • Director i guionista: Neil LaBute.
 • Any d’estrena: 2006.
 • Durada: 102 min.
 • Repartiment: Nicolas Cage, Ellen Burstyn, Kate Beahan, Frances Conroy, Leelee Sobieski, Molly Parker i Diane Delano.
 • País d’origen: Amèrica.
 • Idioma original: Anglès.
 • Gènere: Terror i suspense.

 

ARGUMENT

Fa dies el meu pare em va recomenar una pel·lícula que segons ell era molt bona. L’hagués mirada  amb més atenció, l’únic que tracta sobre un tema una miqueta inquietant…

Un policia rep una carta d’una antiga amiga seva que viu en una illa a les costes d’Escòcia, explicant-li que la seva filla havia desaparegut feia dues setmanes i que si us plau la podria ajudar a trobar-la. El protagonista va a l’illa però no només la desaparició de la nena era estranya, sinó que no hi havia cap home de punta a punta. Comença a trobar moltes pistes que li fan obrir els ulls a una realitat molt més preocupant: la nena no estava morta, però ell aviat ho seria. Les dones d’aquell estrany lloc l’havien enganyat perquè  hi anés, en teoria a buscar la desapareguda, però l’objectiu que tenien era que ell tingués relacions amb elles i després l’oferirien als Déus de l’agricultura. Això ho feien un cop a l’any per assegurar-se la descendència. Quan ell se n’assabenta de tot, no pot marxar de l’illa i el cremen viu dintre una mena d’estàtua de fusta, amb la qual totes les dones fan un ritual, un ball  per a tenir bones collites durant l’any següent.

 

TRÀILER

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MtE8DhotNXk[/youtube]

 

 

CRÍTICA

Aquesta història és molt semblant al mite de les dones Amazones, que no permetien cap home a la seva tribu i només els necessitaven un o dos cop a l’any per mantenir l’espècie i després , si el nadó era un nen, l’abandonaven . Les Amazones eren dones fortes, guerreres i sobretot dedicades a l’agricultura. A més he de dir que el ritual- festa del final s’assembla al que feien els druïdes celtes per demanar fertilitat als camps. Hi ha moltes semblances entre les tres històries i segurament si mirés la pel·lícula amb més atenció en trobaria moltíssimes més.  Em sap molt greu, però deixo aquesta feina per vosaltres, ja que només de pensar-hi, em vénen esgarrifances!!!

 

 

Jessica Rubricatus Mcdaid,

1r Batx. Llatí i Grec de l’Ins Miquel Martí i Pol.

Quod sumus

9 comentaris a “The Wicker Man

 1. Jessica, gràcies per donar-nos a conèixer aquesta pel·lícula amb referents clàssics, tot i que siguin esgarrifosos com bé dius. Quan tingui temps, miraré de veure-la sencera però no sé si la podré aguantar, tot i que m’agradaria per trobar-hi altres referents perquè a Grècia de societats ginecocràtiques que utilitzaven l’home com a element reproductiu n’hi havia més, com és el cas de les dones de Lemnos.
  Felicita el teu pare de part meva per fer-te cinèfila i també a la teva professora Rocío. Que tinguis un molt bon final de curs i un molt bon estiu. Continua enviant-nos pel·lícules amb referents clàssics, les esperarem anb candeletes!

 2. Ostres, Jessica, Estic d’acord amb la Margalida, no sé si podré veure tota la pe·lícula sencera, però trobo que el teu referent és magnífic i que encara el podem completar més. Gràcies també per ser tan humanista i tan “clàssica”, crec de veritat qu al final hem aconseguit que t’agradi aquest món tan meravellós.

 3. No havia escoltat parlar d’aquesta pel.licula, sembla bastant interessant i veure-la! Hi ha moltes pel.licules amb referents classics, seguim aixi i descobrim el món classic!

 4. Salve.

  Ja coneixia aquesta pel·lícula, pero encara no l’havia viste. No m’hauria imaginat mai que aquesta pel·lícula també tingués referents clàssics. Estàn per tot arreu!!!.

  Vale.

 5. Salve!

  A mi em va encantar aquesta pel·lícula, però mai l’havia relacionada amb el mite de les Amazones, tot i que també es pot comparar amb les dones de l’illa de Lemnos que apareixen a Jàson i els argonautes.

  Molt bona feina!

 6. Salve!

  Mai havia escoltat parlar d’aquesta pel·lícula però quan he vist la fotografia m’ha semblat molt interessant. Crec que la pel·lícula és important ja que parla de mites clàssics (Amazonas). Espero trobar-la per internet i poder veure-la.

  Vale
  !

 7. Salve.

  El referent clàssic principal d’aquest film són les Amazones. En la mitología clàssica, eren una antiga nació formada per dones guerreres. Segons l’escriptor Heròdot, les situaba en la regió fronterissa amb Escitia. Reines importants foren Pentesilea, que va participar en la famosa guerra de Troia, i la seva germana Hipòlita, el qual tenia un cinturó màgic que va ser fixat com a objectiu per Hèrcules en un dels seus dotze treballs. Les amazones solíen representar-se en l’art clàssic lluitant contra guerrers grecs en l’amazonomàquia.

  Vale.

 8. Xaipe!

  Nosaltres hem vist aquesta pel·lícula i l’hem trobada bastant interessant. A més de trobar el referent de les amazones n’hem trobat un altre.Les dones de la pel·lícula ens recorden molt a les dones de la illa de Lemnos. La deessa Afrodita es va enfadar amb les dones de Lemnos perquè un any no li van fer sacrificis. Llavors, va fer que aquestes fessin pudor i com a conseqüència els seus marits van portar dones tràcies a la illa i van tenir aventures amoroses amb elles. Les dones Lèmnies, enrabiades, van matar als homes de la isla. Però Hipsipila, va amagar al seu pare en un cofre i el va llançar al mar perquè es salvés.

  Al cap d’un temps, els argonautes arribaren a Lemnos i les dones els van acollir amistosament amb l’esperança de tindre’n fills. Hipsípila va hostatjar Jàson i de les seves relacions varen néixer Euneu I Tonant. Quan les altres dones van saber que Toant, pare d’Hipsipíla s’havia salvat de la matança, Hipsípila hagué de fugir del seu regne. Va ser capturada per uns pirates i venuda a Licurg, rei de Nemea, que la posà com a nodrissa del seu fill Ofeltes. Aquest va morir per un descuit seu i Licurg la condemnà a mort, però va ser alliberada per intercessió d’Adrast d’Argos i pogué tornar a Lemnos.

  Hipsipíla ens recorda al principi a Willow, l’antiga promesa d’Edward, tot i que no és com sembla al principi. En quant a la germana Summersile ens recorda a la deessa Afrodita.

 9. Salve!

  Vaig veure aquesta pel·lícula ja fa un cert temps, i és realment esgarrifosa. Si l’analitzem detingudament, podem confirmar que les nenes que surten en escena simbolitzen les mítiques Amazones.

  Aquestes dones eren una tribu de guerreres, les quals podem localitzar en una regió propera a Escitia, (Esmirna).

  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *