Les Muses del Coliseum

A la Gran Via de les Corts Catalanes 595 es troba Teatre Coliseum, edifici dedicat a espectacles de l’arquitecte Francesc de P. Nebot. Just a la primera terrassa, sota la primera volta, podem apreciar quatre parelles d’escultures que representen les muses. Les quatre muses teatrals estan acompanyades per quatre joves. D’aquesta gran obra se’n desconeix l’escultor.

La primera parella de l’esquerra manté una actitud de desacord ja que la figura masculina aparta amb el seu braç dret a Melpòmene, que en aquest cas és la de la musa que agafa una copa amb la seva mà dreta. Aquestes escultures, com tot el conjunt, van ser tallades en marbre blanc, tot i que ara no es pot apreciar aquesta blancor a causa del pas del temps i la contaminació de la ciutat.

Melpòmene

El segon grup representa una altra parella en què la musa, Euterpe, subjecta una arpa amb la mà dreta. El jove que l’acompanya es posa la mà a l’orella per escoltar la música que ella toca.

Euterpe

La parella següent és una al·legoria a la dansa. Les mans de la musa, Terpsícore,  i les del jove s’agafen a ella. El braç dret  de Terpsícore forma una diagonal que es troba el punt més alt en la ma dreta de l’home. Les línies que dibuixen el conjunt creen una composició dinàmica que simbolitzen perfectament allò que volen ensenyar, la dansa.

Terpsícore

La quarta parella la musa se separa cap enrere i s’agafa del braç esquerre del seu acompanyant el qual sosté una màscara. L’escena simbolitza la representació teatral.

Representació de la dreta

Aquest article s'ha publicat dins de Déus, General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *