Font d’Hèrcules

En el Parc on es troba el Palau Reial de Barcelona, trobem la font d’Hèrcules. És una font feta de pedra per Antoni Gaudí el 1883 però no va ser mostrada al públic fins el 1984. El cap d’un drac fa de broc, des d’on raja l’aigua, i a sota hi ha una pica de pedra amb les quatre barres al frontal. Als costats hi ha un banc corbat de pedra i a sobre de la peanya d’on surt el cap del drac, un bust de marbre que va ser col·locat l’any 1984 en substitució de l’original, on hi podem veure Hèrcules, un semidéu fill de Zeus i d’Alcmena. Era el més gran dels herois mítics, de gran anomenada per la seva força sobrehumana i per la gran quantitat d’històries sobre la seva vida. El més famós grup d’històries foren els dotze treballs d’Hèracles. Els seus atributs iconogràfics són una pell de lleó i una clava (maça).

[youtube]http://youtu.be/6suA86mpZbs[/youtube]
[youtube]http://youtu.be/nQIAhSGiLiQ[/youtube]

Aquest article s'ha publicat dins de Dracs, Fonts, General, Hèrcules i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *