Font d’Hèrcules d’Antoni Gaudí

En el Parc on es troba el Palau Reial de Barcelona, trobem la font d’Hèrcules. És una font feta de pedra per Antoni Gaudí el 1883 però no va ser mostrada al públic fins el 1984. El cap d’un drac fa de broc, des d’on raja l’aigua, i a sota hi ha una pica de pedra amb les quatre barres al frontal. Als costats hi ha un banc corbat de pedra i a sobre de la peanya d’on surt el cap del drac, un bust de marbre que va ser col·locat l’any 1984 en substitució de l’original, on hi podem veure Hèrcules, un semidéu fill de Zeus i d’Alcmena. Era el més gran dels herois mítics, de gran anomenada per la seva força sobrehumana i per la gran quantitat d’històries sobre la seva vida. El més famós grup d’històries foren els dotze treballs d’Hèracles. Els seus atributs iconogràfics són una pell de lleó i una clava (maça).

Aquest article s'ha publicat dins de Dracs, Fonts, General, Hèrcules i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Font d’Hèrcules d’Antoni Gaudí

 1. Sara diu:

  Quasi mai vaig per Barcelona no sabia de la existencia d’aquesta font, però semble que és bastant per no dir molt important de la mitologia i de la història.

 2. Olivia Halman diu:

  Jo no sabia que hi havia aquesta font a Barcelona. Crec que és una font bastant simple i que no es distingeix bé que és una font d’Hèracles. Personalment, li hauria posat més detalls i/o un text sobre els seus 12 treballs o sobre a seva biografia. En general no m’acaba d’agradar.

 3. Sara diu:

  Quasi mai vaig per Barcelona i no sabia de la existencia d’aquesta font, però sembla molt important tant per la història com per la mitologia.

 4. Mila Mansilla diu:

  Sincerament no veig el semblant d’un drac amb el de la font i sento que si pases per alla, no em donaria conta que es d’hèracles, per molt que sapiguessi d’ell.

 5. Maria C diu:

  Personalment no trobo que representi molt bé a Hèracles ja que nomes te el seu cap. No entenc el significat del drac en aquesta font ja que no te res abeura amb Hèracles, trobo que podrien haver posat algú amb més significat per exemple alguna cosa relacionada amb els dotze treballs, com la pell de lleó o en canvi de dracs posar Hidres. etc.
  Tot i que penso que aquesta font no sa sembla gents a l’estil de Gaudi, tant per l’estil com per lo simple que es.

 6. Irene diu:

  Sincerament no veig res de semblança el drac amb Hèracles, ja que només el drac té el cap d’Hèracles, i també no sabia de la seva existència, i si alguna vegada he passat per allà no m’he donat compte que era Hèracles, i a partir d’ara si ho sabré. I per mi no té res de l’estil de Gaudí, i hauria posat més detalls per que es sàpigues que es d’Hèracles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *