Faune

 

Faune

En la mitologia romana, Faune era un rei llatí, fill de Picus i Canens, pare de la deessa Bona Dea, també coneguda amb el nom de Fauna, i pare de Llatí. Amb el temps es va identificar amb el sàtir grec Pan, per les seves semblants característiques.

En el C. Rosselló, 191 concretament en un jardí interior trobem una representació d’un Faune, fet per l’escultor: Lluís Maria Riera sobre una idea de Joan Brossa, feta de ferro pintat de vermell. Es va inaugurar el 30 de Juny del 2004.  El faune, procedent de la mitologia grecollatina, és un ésser mig home mig animal, amb banyes i potes de cabra, representació de la potència sexual masculina. En l’obra Faune la silueta vermella del personatge se situa enmig de dues lletres negres, la A en la part superior i la Z en la part inferior. Entre “el principi i la fi de totes les coses, la unitat i la diversitat, qui pugui remuntar-se a l’origen, trobarà un altre univers que no seria res sense paraula”. Les lletres actuen doncs com a punts d’anclatge gràcies als quals es pot desenvolupar la vida, que en aquest cas és representada per la festa i el plaer, pel desig del goig, pel joc.

Aquest article s'ha publicat dins de Déus, General i etiquetat amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *