El caduceu d’Hermes

El caduceu (κηρυκειον) de Hermes principalment era una vara d’olivera, segons la mitologia grega, Hermes  va fer una lira d’un closca de tortuga i la seva música va agradar tant al déu Apol·lo que el va fer l’ambaixador dels déus. Hermes portava amb ell el caduceu a cada lloc on anava, com a vareta màgica. Les seves obligacions es basaven en portar missatges als déus i promulgar assemblees. Una vegada va separar Hermes dues serps que estaven barallades en mortal combat i des de llavors va començar a repartir missatges entre enemics i la vareta es va convertir en símbol de neutralitat.

A vegades es confon amb la vara d’Asclepi (Ασκληπιός), déu de la medicina, una serp enrotllada en un pal o una cop de Higea, símbol de la farmacèutica Higea era filla d’Asclepi, deessa de la curació, la neteja i la sanitat.

Caduceu d’Hermes

Caduceu d’Asclepi a la Medicina

 

Aquest article s'ha publicat dins de Déus, General, Hermes i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *