Ha mort Harold Bloom

Un dels intel·lectuals un més influents i populars de la cultura contemporània ha mort als 89 anys. Fou un gran defensor d’una lectura clàssica de les obres, en contra de corrents postmodernistes. La seva obra més coneguda és The Western Canon (El Cànon Occidental, 1994) on, a més de fer una ressenya exhaustiva dels seus llibres preferits, aporta un llistat amb els llibres més importants de totes les èpoques a Occident. Aquest llistat  va aixecar una forta polèmica, però va esdevenir la referència de moltes altres obres crítiques. Està dividit en quatre èpoques: Edat Teocràtica (des dels inicis fins al 1321), Edat Aristocràtica (del 1321 fins al 1832), Edat Democràtica (1832-1900) i Edat Caòtica (segles XX i XXI).

L’any 2002 fou guardonat amb el Premi Internacional Catalunya per part de la Generalitat de Catalunya.

Aquest article ha estat publicat en Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari