Exposició de l’ONG Plataforma per la Llengua al Parlament Europeu

El 4 de març va ser inaugurada al Parlament Europeu una exposició que va ser prohibida en primera instància per l’Eurocambra, però posteriorment va autoritzar-la . Només volem tenir els mateixos drets que els parlants d’altres llengües europees, va assegurar Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua.

L’expresident de la Generalitat, actualment a l’exili, va assistir a la inauguració de l’exposició com també els ex-consellers Serret, Comín, Puig i Ponsatí   juntament amb eurodiputats de tots els grups i representants de la societat civil.

Òscar Escuder  va posar  en valor la vitalitat de la llengua catalana. El català no és una llengua minoritària. És la 14a llengua més parlada d’Europa, amb més de 10 milions de parlants. És una llengua que es parla a quatre estats d’Europa. (… ) Però per altra banda, veiem que els catalanoparlants no són tractats com pertocaria. El català no és llengua oficial de l’Estat, i això comporta, per exemple, que els jutges i els servidors estatals no han d’estar capacitats per atendre la ciutadania en català. Aquest cas seria inimaginable a Bèlgica o Suïssa, per exemple.

L’eurodiputat Ramon Tremosa, per la seva part, va recordar que el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, però també el seu antecessor, Martin Schultz, van obrir  la porta a l’ús del català al Parlament Europeu. Si això no és possible, és perquè l’Estat espanyol s’hi oposa. Per tant, queda clar que el català no és una llengua minoritària: és una llengua minoritzada.

Aquest article ha estat publicat en Llengua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari