Marta Pessarrodona, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2019

L’escriptora, poetessa i traductora Marta Pessarrodona és la 51a guardonada amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, atorgat per Òmnium Cultural des de 1969, “a una persona que per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans”.

A LA FOTOGRAFIA VEIEM L’AUTORA AMB EL VICEPRESIDENT DE L’ENTITAT, MARCEL MAURI,  ATÈS QUE EL PRESIDENT, JORDI CUIXART, ES SENT JUTJAT PELS FETS DE SETEMBRE DE 2017 I PORTA JA MÉS DE 500 DIES A LA PRESÓ PREVENTIVA.

MARTA  PESSARRODONA ( Terrassa, 1941) va debutar el 1968 amb ‘Primers dies de 1968’. La seva extensa i polièdrica trajectòria literària, que ha tocat tots els gèneres (poesia, assaig i narrativa)  beu en molts autors i tradicions, des del seu admirat grup de Bloomsbury, al qual dedicaria Virginia Woolf i el grup de Bloomsbury (Ara llibres, 2013), a escriptores com Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany, Frederica Montseny, Mercè Rodoreda i Caterina Albert, sobre les quals ha escrit. Els seus retrats, i els d’altres autores, es poden trobar a Donasses (Rosa dels vents, 2006). A més de llibres de poemes com  Berlin suite (1985),  Homenatge a Walter Benjamin (1988) i  L’amor a Barcelona  (1998), Marta Pessarrodona també ha publicat dos reculls de contes, reunits a (Quasi) tots els contes (Ara llibres, 2011).

Aquest article ha estat publicat en Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari