Sant Jordi 2018. Agermanem la ciència i les lletres.

 

S’acosta la festa dels llibres i a l’institut, aprofitant que se celebra enguany L’any Pedrolo,  ens hem aproximat a l’obra d’aquest prolífic autor i hem treballat alguns textos , en concret de la seva novel·la de ciència-ficció El mecanoscrit del Segon Origen. Hem volgut destacar preferentment aquesta faceta de l’escriptor perquè com una activitat més del Tàndem Institut Bellvitge-IBIDELL hem convocat un premi literari de prosa i poesia relacionades amb la  ciència que hem anomenat “Life and Science”. Tampoc hem volgut oblidar-nos de Mary Shelley i el seu Frankenstein, en els 200 anys de publicació de la novel·la, precursora de la ciència ficció.

Els resultats  d’aquesta feina han estat textos i dibuixos que han quedat exposats al mural les fotos del qual encapçalen aquesta entrada.

Podeu veure la presentació Sant Jordi 2018. Agermanem la ciència i les lletres.

Aprofitem aquest espai per a recomanar una sèrie de lectures ben interessants:

Rachel Ignotosky. Mujeres de ciencia. 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo. Ed Nórdic. (llibre il·lustrat sobre dones destacades en el camp de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques des de l’antiguitat a l’època actual)

Khaled Hosseini. Mil sol esplèndids. Ed. La Butxaca (història d’amistat ambientada  a Afganistan. És de l’autor de la famosa Cometas en el cielo)

Marjan Satrapi. Persèpolis – integral ( novel·la gràfica) Ed. Norma còmics  (autobiografia gràfica de l’autora, nascuda  Teheren  el 1969)

Ian Bermúdez, David Cantero. Tránsito ( novel·la gráfica) Ed. Bellaterra                               ( transexualitat)

Joyce Carol. Ulls verds. Ed. Cruïlla (thriller psicològic)

Blue Jeans. La chica invisible. Ed. Planeta (thriller)

Miriam Hatibi. Mira’m als ulls. Ed. Rosa dels vents.

Fran Ruiz. Bowie. Ed. Lumen  ( biografia amb il·lustracions)

 

Aquest article ha estat publicat en Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari