S’acosta la festa dels llibres i a l’institut, aprofitant que se celebra enguany L’any Pedrolo, ens hem aproximat a l’obra d’aquest prolífic autor i hem treballat alguns textos , en concret de la seva novel·la de ciència-ficció El mecanoscrit del Segon Origen. Hem volgut destacar preferentment aquesta faceta de l’escriptor perquè com una activitat més del Tàndem Institut Bellvitge-IBIDELL hem convocat un premi literari de prosa i poesia relacionades amb la ciència que hem anomenat “Life and Science”. Tampoc hem volgut oblidar-nos de Mary Shelley i el seu Frankenstein, en els 200 anys de publicació de la novel·la, precursora de la ciència ficció.
Els resultats d’aquesta feina han estat textos i dibuixos que han quedat exposats al mural les fotos del qual encapçalen aquesta entrada.
Podeu veure la presentació Sant Jordi 2018. Agermanem la ciència i les lletres.
Aprofitem aquest espai per a recomanar una sèrie de lectures ben interessants:
– Rachel Ignotosky. Mujeres de ciencia. 50 intrépidas pioneras que cambiaron el mundo. Ed Nórdic. (llibre il·lustrat sobre dones destacades en el camp de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques des de l’antiguitat a l’època actual)
– Khaled Hosseini. Mil sol esplèndids. Ed. La Butxaca (història d’amistat ambientada a Afganistan. És de l’autor de la famosa Cometas en el cielo)
– Marjan Satrapi. Persèpolis – integral ( novel·la gràfica) Ed. Norma còmics (autobiografia gràfica de l’autora, nascuda Teheren el 1969)
– Ian Bermúdez, David Cantero. Tránsito ( novel·la gráfica) Ed. Bellaterra ( transexualitat)
– Joyce Carol. Ulls verds. Ed. Cruïlla (thriller psicològic)
– Blue Jeans. La chica invisible. Ed. Planeta (thriller)
– Miriam Hatibi. Mira’m als ulls. Ed. Rosa dels vents.
–Fran Ruiz. Bowie. Ed. Lumen ( biografia amb il·lustracions)