2n d’ESO treballa la llengua i la literatura de manera creativa

          

Després de llegir i analitzar una adaptació de la comèdia                El metge  a garrotades  de  MOLIÈRE han elaborat uns programes  de mà per a una possible posada en escena de l’obra.  Hi reflecteixen , juntament amb les seves valoracions personals, una breu sinopsi,  la relació de personatges   i un apropament a la biografia de l’autor.  Molts d’ells han estat il·lustrats amb molt de gust i encert. Els hem  exposat en un mural i les fotografies d’aquesta entrada en són un testimoni.

En general han gaudit d’aquesta adaptació del clàssic del Barroc feta per Francesc Nel·lo i, sobretot,  han entès molt bé la seva moralitat, recollida en aquests rodolins del final de la comèdia:    No són pas les garrotades / la solució en aquest món;

                     el que calen són paraules/ per entendre’ns bé tothom. 

     També, com a  activitat complementària al projecte Sabem el que mengem?  a les classes de llengües anglesa i catalana han treballat, per grups, les característiques del text INSTRUCTIU per tal d’elaborar  un receptari bilingüe que conté plats senzills, saludables i equilibrats.

Les fotos que encapçalen l’entrada són de la portada i una  mostra d’algunes de les receptes. Totes segueixen la mateixa estructura: ingredients, elaboració i il·lustració del plat acabat.

Aquest article ha estat publicat en Literatura, Llengua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari