El teatre The globe

La fotografia és del Shakespeare’s Globe Theatre. Els alumnes de Literatura Universal Valeria i Javi que han anat a Londres en viatge d’estudis me l’han fet arribar.  El teatre The Globe va ser construït  el 1599 por Peter Street  a la vora del riu Tàmesi als fores de la ciutat de Londres. Tenia uns 30  metres de diàmetre i comptava amb un aforament d’uns 3350 espectadors. Va acollir la companyia teatral Lord Chamberlain’s Men a la qual participà el famós  dramaturg  William Shakespeare; hi van estrenar obres molt conegudes d’aquest autor: El rei  LearJuli  CèsarMacbethHamletOtelo, etc.

El  1613 un incendi va destruir-ne les instal·lacions del teatre, però fou reconstruït el 1614 i finalment el  1644 va desaparèixer a causa del puritanisme de l’època isabelina que condemnava les presentacions teatrals.

L’any 1997 el teatre va tornar-se a obrir  a uns 200 metros de l’antiga ubicació  i respectant  les formes de l’antiga construcció. Com a l’original, només s’hi fan obres a l’estiu, però el seu aforament és menor, de tan sols unes 1500 persones.

Aquest article ha estat publicat en Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari