Novament la llengua catalana en perill a l’escola

La Plataforma per la Llengua considera una “ocurrència incendiària” que, aprofitant la suspensió de l’autogovern, el govern espanyol estudiï incloure una opció lingüística en la preinscripció escolar, i ha rebutjat que se separi els alumnes en funció de la llengua. El president de la Plataforma, Òscar Escuder, ha afirmat que si aquest fet s’arribés a produir es trencaria un consens de més de tres dècades durant les quals el català ha actuat com a llengua comuna i eina de cohesió social.

La Plataforma creu  que la mesura, de la qual Rajoy ha parlat avui amb l’organització nacionalista Societat Civil Catalana, “no es podria aplicar i només comporta la irresponsable voluntat d’etzibar un incendi social”. Sembla que amb aquesta idea en estudi el govern espanyol vulgui recuperar la voluntat  d”espanyolitzar’ els alumnes catalans. Escuder ha afirmat que el model que té Catalunya parteix d’una “situació d’anormalitat del català”, ( la que es va produir durant tota l’etapa franquista i no es va resoldre fins ben entrada la transició ) i ha remarcat que la immersió ha aconseguit la normalització de la llengua.

La campanya ‘La llengua no és toca’, que es va iniciar per rebutjar l’article 155 i la implantació de mesures en contra de la llengua, ha recollit   106434  signatures  (6 març)

També Som Escola que agrupa entitats de l’àmbit educatiu a favor del model d’escola catalana, estudia, segons  el seu portaveu Xavi Corbera, diferents possibilitats per a mobilizar-se si el govern espanyol inclou al full de pre-inscripcions una casella per a evitar la immersió lingüística en català.  La immersió lingüística és un model d’èxit avalat pels resultats i reconegut en l’àmbit internacional. ‘Les famílies han d’entendre que si volen que el seu fill sàpiga castellà, català i anglès al final de l’escolarització aquest és el model que funciona’, ha dit.

Aquest article ha estat publicat en Llengua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari