Premis Martí i Gasull per la llengua

Lliurament del Premi Martí Gasull de la Plataforma per la Llengua. Premi a Catalunya ràdio, Saul Gordillo.

El premi “Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua” es va anunciar el gener de 2013 per tal de recordar els valors que van guiar en Martí (Barcelona, 2 d’abril de 1969 – Manāslu, Nepal, 23 de setembre de 2012)  que fou un activista per la llengua catalana i un dels fundadors i principal impulsor de la Plataforma per la Llengua Els premis són alhora  reconèixer aquelles persones i entitats que treballen en favor de la llengua catalana.

En la seva V edició,  el premi ha  estat atorgat a Catalunya Ràdio  en reconeixement de  la tasca per la llengua realitzada per  Saül Gordillo, director de la ràdio pública, va recollir el guardó durant la gala al Teatre Poliorama de Barcelona que va tenir lloc anit. Els altres dos finalistes eren els Cinemes Texas i l’Escola La Masia.

A banda del guanyador per votació popular, es lliurà el Premi Especial del Jurat, que és de caràcter honorífic, a Josep Ruaix i Vinyet per la seva contribució  a l’ensenyament del català durant el franquisme.

Ampliació de la informació al diari Avui ( 6 de febrer de 2018)

Aquest article ha estat publicat en Llengua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari