VI Informe sobre l’ús del català

Acte-presentacio-linforme-llengua-ARA_ARAIMA20131113_0155_35Un informe sobre  la situació del català encarregat per Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua, elaborat per la Xarxa CRUSCAT de l’IEC i presentat aquest dimecres al Centre Cultural el Born de Barcelona posa de manifest que el català va superar  els 10 milions de parlants l’any 2012 (72,4%).

12,8 milions de persones (91,7%) declaren entendre la llengua catalana i que 7,3 milions (52,6%) afirmen que la saben escriure. Tot i això, segons l’informe, es mantenen profunds desequilibris territorials accentuats per les ofensives polítiques contràries al català. L’estudi també evidencia que l’ús del català avança “malgrat l’entorn sociopolític advers i la incertesa que ha generat la judicialització permanent del seu estatus. “S’ ha fet èmfasi en la falta de reconeixement i la persecució amb lleis com la del ministre Wert, que ataca la immersió a les escoles, el decret de trilingüisme a les Illes i el LAPAO a la Franja.

l’informe també recull que,  segons l’Eurobaròmetre 2012,  el català ocupa  el setzè lloc en nombre de parlants a la Unió Europea i la setena posició entre els que la tenen com a segona o tercera llengua.  A escala mundial, el català és la dinovena llengua per nombre d’usuaris a la xarxa social Twitter.

Ara (13 / 11)

Aquest article ha estat publicat en Llengua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari