Entrevista a Malala Yousafzai

MalalaEls talibans van atemptar contra  Malala al seu país, Paquistà, per defensar el dret de les dones a l’educació en un bloc que va iniciar quan tenia 11 anys. Va sobreviure després d’un  implant d’una placa de titani i  un dispositiu auditiu a Anglaterra i va retornar  a les  classes en una escola secundària d’aquest país ( al seu segueix sent  amenaçada de mort) .

“Tornar al col·legi  em  fa molt feliç.  El meu somni és que totes les nens i els nens del món puguin anar a l’escola perquè és el seu dret bàsic”.

Ha esdevingut un símbol i ha rebut nombrosos premis:

– Premi Nacional per la Pau el 2011 que atorga Pakistan, per la seva defensa de l’educació de les nenes. 

–  El grup pro drets dels nens KidsRights Foundation va incloure Yúsafzai entre els nomenats per al Premi Internacional dels Nens per la Pau.

– El maig de 2013 fou guardonada amb el Premi Internacional Catalunya «per la seva determinació i el seu coratge en la defensa dels drets humans».

– El 2013 va ser nomenada al Premi  Nobel de la Paz, i ha rebut el  Premi  Sájarov a la Llibertat de Consciència de l’ Eurocàmera.

Avui podem llegir una entrevista al suplement del diari El País, realitzada per Rosa Montero: MALALA YOUSAFZAI. ” Hay que morir alguna vez en la vida”

D’entre les moltes perles que podem llegir:

ELS TALIBANS EREN MÉS DÈBILS QUE LA GENT AMB LLAPIS I LLIBRES. 

Tots hauríem de creure tant com Malala en el poder de la cultura i el saber.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari