El PP aprova sol la LOMCE tot i l’amenaça de caducitat

stop lonceEl Congrés ha aprovat aquesta tarda la llei de millora de la qualitat educativa (Lomce) amb els únics vots a favor del PP i el vot en contra de l’oposició en bloc. 182 diputats del PP hi han votat a favor i 137 de l’oposició en contra. Hi ha hagut 2 abstencions, les de Fòrum Astúries i UPN. Ara el text passarà al Senat, on els grups podran tornar a presentar-hi esmenes. Si se n’aprova alguna, el text tornarà a la cambra baixa, on s’aprovarà; si no, ja quedarà aprovat definitivament. L’oposició manté que derogarà la Lomce i el PP els acusa de defensar interessos partidistes i ideològics.

El portaveu d’educació de CiU, Martí Barberà, ha acusat el govern espanyol d’haver atemptat contra la immersió lingüística i d’establir un sistema de recentralització de competències per fer un canvi estructural en l’educació a l’Estat.

Tardà, d’ERC, ha advertit el govern central que Catalunya no aplicarà la Lomce. “Franco va intentar matar la nostra llengua i no ho va aconseguir; vostè, tampoc. De mala gent, n’estem farts”, ha etzibat en català.

Pel portaveu educatiu del PSC, Germán Rodríguez, avui és “un mal dia per a l’educació pública, per a l’escola catalana i per a la igualtat d’oportunitats”.

Ara ( 10 octubre)

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari