Romana (balança antiga)

41.jpg.
.

Nom del material: Romana (balança antiga)
Cronologia: 1898-1944
Procedència: Villanueva de la Concepción (Màlaga)
Propietari: Josefa García (rebesàvia materna)

Descripció detallada:

La romana és un instrument compost per una palanca de braços desiguals i un piló que corre al llarg del braç major on hi ha l’escala; que en aquest cas serveix per a pesar qualsevol tipus d’objecte entre 1 i 15 kg.

És una balança de l’època de la meva rebesàvia materna, però que ha anat passant de generació en generació. Josefa, va ser la persona que la va comprar a Màlaga fa uns 110 anys aproximadament i l’utilitzava per a pesar bestiar, farina, blat, cereals i altres productes de camp i la meva àvia ha estat l’última persona en utilitzar-la, ja que aleshores ja s’havia inventat la típica balança que tots coneixem.

Lorena González, 4t ESO C

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *