Debat

055.jpg

Deixeu aquí a sota els vostres comentaris, opinions, preguntes, dubtes, idees i propostes:

12 thoughts on “Debat

  1. Andreu GuiuAndreu Post author

    1. Notícia de darrera hora: ja podeu veure les fotos de la festa de comiat dels vostres companys de segon Batxillerat. Aneu al seu article del bloc de l’IES i deixeu-los un bon comentari. Si us fan sana enveja, ja sabeu què heu de fer 😉

    http://www.xtec.cat/iesvescomtatdecabrera/calaix0708/comiatsegonbtx/festacomiatbatx08.htm

    2. Recordeu: dimarts, lliurament del treball. Lletra Arial 12 (interlineat normal), índex, pàgines numerades, enquadernat, etc. A més del treball escrit, enquadernat, has de lliurar un cdrom o llapis de memòria que contingui:

    a) el teu treball en un únic arxiu anomenat grupnomcognom.rtf, per exemple, 4bnuriaroca.rtf (guardar como, rtf)

    b) una carpeta amb les fotos digitals i documents escannejats que hagis utilitzat (imatges en format tif o jpg, sense comprimir ni retallar)

  2. Pere Salamó Formiga

    Hola Andreu!
    Quant de temps sense passar per aquest blog!
    Estaria molt bé que guanyessim, si més no, encara que no guanyem o acabem finalistes ja és molt haver estat dels escollits. Si més no l’esforç ja haurà valgut la pena.
    Que vagi bé Andreu.

  3. Andreu GuiuAndreu Post author

    Aquí tenim informacions per l’acte del divendres:

    Programa de l’acte de lliurament dels Premis Escolars Setmana de la Ciència
    Sala Àgora de Cosmocaixa
    21 de Novembre de 2008, 11:00 h

    Ordre del dia
    – Recepció dels assistents de 10:45 a 11:00 hores
    – Benvinguda a càrrec de Tomàs Molina que conduirà l’acte
    – Obertura de l’acte a càrrec de la Sra. Judit Castellà, directora de Programes Estratègics de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació
    – Lectura de l’acta del 3r concurs de fotografia científica per la Sra. Victòria Carbó, representant del CDEC
    – Presentació dels primers premis del 3r concurs de fotografia científica
    – Lectura de l’acta del 13è concurs de webs de ciència per la Sra. M. Lluïsa Abad, secretària del jurat
    – Presentació dels primers premis del 13è concurs de Webs de ciència
    – Presentació d’ experiències amb bombolles a càrrec del professor Anton Aubanell.
    – Lliurament de diplomes i obsequis
    – Parlament i tancament de l’acte a càrrec del Sr. Joan Badia i Pujol, director general d’Innovació del Departament d’Educació.
    – Sessió de fotografies

    ………………..

    Ens complau convidar-vos a l’acte de lliurament de premis del 13è concurs de webs de ciència que se celebrarà el proper divendres 21 de novembre, a les 11.00 hores, a la sala Àgora de Cosmocaixa:
    http://obrasocial.lacaixa.es/centros/cosmocaixabcninfo_es.html

    La recepció dels assistents es farà a la planta -1 a partir de les 10.45 hores on rebreu les entrades per accedir a la sala i posteriorment visitar el museu si ho desitgeu. La durada prevista de l’acte de lliurament de premis és de dues hores. Us adjuntem un fitxer amb l’ordre del dia.

    Els centres guardonats amb un primer premi hauran de presentar el seu treball. Disposaran de 10 minuts per a la presentació que hauran de fer els i les alumnes que hagin participat en l’elaboració del projecte acompanyats del professor o professora tutor/a.
    A la sala hi haurà un ordinador amb connexió a Internet i un canó de projecció per visualitzar les pàgines en una pantalla gran. Us recomanem que, si és possible, porteu el projecte desat en un llapis de memòria. Per qualsevol dubte, poseu-vos en contacte amb mi a través de correu o per telèfon.

    Cordialment,

    Maria Lluïsa Abad

    Departament d’Educació
    Servei de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement

  4. Andreu GuiuDiari de l'Escola Post author

    Som notícia a Vilaweb, Diari de l’Escola:

    Divendres, dins la Setmana de la Ciència, es van lliurar els premis del XIII Concurs de Webs de Ciència, convocat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana de la Recerca i la Innovació, i obert a la participació de tots els centres docents d’infantil, primària i secundària de tot Catalunya.

    Les pàgines web, fetes per un alumne o per més d’un, podien tenir formats diversos: pàgina web estàtica, ‘wiki’, bloc, llibre digital… Això sí, era indispensable que toquessin un tema del currículum escolar i que tinguessin una metodologia i un enfocament científics, tant si el tema era de ciències naturals com de ciències socials.

    Doncs bé, dels quaranta treballs seleccionats (a concurs se n’hi havien presentats quaranta-vuit), vint-i-un eren d’infantil i primària, quinze de secundària i quatre de batxillerat. I el jurat, després d’haver-ne valorat el contingut, el grau d’innovació (per la metodologia i per l’enfocament), el disseny i la navegabilitat, va atorgar un primer i segon premis a cadascun d’aquests nivells educatius.

    A més, els tres primers premis es van exposar a l’acte de lliurament, a CosmoCaixa Barcelona, amb presentació a càrrec del meteoròleg de Televisió de Catalunya, Tomàs Molina.

    Història oral a quart d’ESO‘, de l’IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric, es va emportar el primer premi de secundària. A la pàgina hi ha treballs d’història local: vicissituds de gent diversa (familiars d’escolars o no) durant el segle XX. La informació històrica es completa amb fotografies, videoclips i descripció de documents i d’objectes d’època aportats pels alumnes: un braser, un molinet de cafè, una ràdio, un sabó, una romana (balança de braços desiguals)…

    Font: Vilaweb, Diari de l’Escola
    dilluns, 24 de novembre de 2008

  5. Francesc

    Bona vesprada, Andreu!

    Com a col·lega vull felicitar-te per la iniciativa i el ressò d’aquestes meravelloses i emotives històries orals que hi ha penjades a la xarxa telemàtica xtec que ens correspon als professionals de l’educació pública.
    I sobretot, fer-ho en aquests moments que es parla tant de preservar la nostra memòria històrica. No hi ha dubte que la mirada retrospectiva que pot fer qualsevol alumne cap a les seves arrels l’ajuda -i molt!- a reconèixer la seva identitat, tan maltractada a casa nostra. He llegit amb molt interès algunes de les peripècies familiars que descriuen els nois i noies. Recordeu les paraules d’un cantant català de Xàtiva: “Qui perd els orígens, per la identitat”.

    Enhorabona, doncs, i per molts anys a tots els alumnes i a tu mateix!

    Rep una salutació cordial,

    Francesc Morfulleda
    Professor de llengües clàssiques

  6. Pere Salamó Formiga

    Bona tarda Andreu!
    Al final, ha costat pero m’he tornat a mirar el blog i sembla mentida que després d’un any que es va fer, encara tingui aquest ressó, m’admira i em fa sentir reconfortat, que el nostres treballs hagin tingut aquest èxit i agradin tant, també et fa sentir orgullos de la feina ben feta.
    Vull tornar a felicitar a tots els alumnes que vam fer els treballs i a tu especialment per muntar tot aquest sarau!!
    Espero que segueixi així i que la gent segueixi gaudint d’aquestes experiències i treballs.

    Fins un altre! Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *