Braser

img_1432.jpg

Nom del material: Braser
Cronologia: 1880-1890
Procedència: Breda
Propietària: Remei Polls (tia de la meva besavia)

Descripció detallada:

El Braser és un vell objecte que es feia servir per a produïr escalfor. Està format per una caixa de llauna, i una cistelleta metàl·lica.

Per fer-lo funcionar es posaven brases dins la cistelleta, anteriorment anomenada, i es col·locava fins la caixa de llauna. Per tal de deixar respirar les brases, la caixa constava d’uns petits forats que servien de ventilació.

A la part superior de la tapa que tancava la caixa, hi ha col·locades horitzontalment dues barretes de fusta, que s’utilitzaven per posar-hi els peus a sobre. D’aquesta manera, evitava que els peus entressin en contacte amb la caixa de llauna, i per tant, evitava les possibles cremades.

Gemma Juanhuix, 4t ESO B

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *