El treball

Treballs de recerca d’història oral a Quart d’ESO

110.jpg

Escriu, aquí a sota un comentari resumint i comentant el treball que has elaborat durant la tercera avaluació:

  55 thoughts on “El treball

  1. pablo zeballos 4C

   El meu treball va sobre la vida que va tindre una dona aqui hostalric en l’epoca franquista, com guanyava diners,etc

   el trball consta en :

   portada
   index
   introducció
   hostalric republica
   hostalric en el franquisme
   escola franquisme en hostalric
   vida cuotidiana (diversions i activitats)

   amb aquest treball he apres com era la vida en espanya durant el franquisme.

  2. Laura Soria

   Hola!
   El meu treball d’història oral he entrevistat a un veï d’aqui el poble, que té 89 anys i va participar a la guerra civil en el bàndol republica. Va estar refugiat quen va guanyar franco i va anar a fer vida a les mines de Lleó. Avans d’allistar-se a la guerra treballava en el camp i no va tindre l’oportunitat d’anar a l’escola. Era el segon germà més gran en una familia de 11 germans.

  3. Alba Rubio

   Hola!
   El treball que he fet tracta de diferents etapes de la vida del meu avi, Federico Pérez Machado, que actualment té l’edat de 75 anys ( encara que al seu DNI posa que es nascut a el 1932, va néixer a l’any que es va proclamar la segona república) des de la seva infantessa arribant gairebé a la seva vellesa, tota la seva vida marcada per etapes històriques. Va viure poc de la república així que no he introduït aquesta etapa al meu treball, he començat per fer un breu resum de la guerra civil , on explicaré petites anècdotes del meu avi quan encara era un nen i encara se’n recorda, per altre banda aportaré una mica d’informació que li van donar avantpassats, com el seu pare , de l’etapa de guerra que s’estava vivint en aquella època. Acabat el breu resum, parlaré del Franquisme, ja que el meu treball es basa sobretot en la dictadura franquista. El meu avi va viure tota la dictadura franquista , treballant indirectament per a Franco, exercint com a Guardia Civil.
   Jose Antonio Primo de Rivera, també es un personatge molt important que cal destacar en aquest treball, ja que va ser líder de “ La Falange”, l’únic partit que hi havia en l’antic règim. Després de parlar sobre aquests personatges essencials del franquisme, passem a parlar de la postguerra, als anys 40, de la música d’aquella època, de l’escola i de l’alimentació. A continuació Els anys 50 , amb l’estabilitat del règim Franquista, creix l’economia del país, juntament l’explicació de tot el que va viure el meu entrevistat en aquella època. En els anys 60, l’estabilitat continua, però hi ha un fet que cal destacar en el meu treball, Quico Sabaté, com explico en el apartat corresponent va ser un fet que va viure quasi bé en primera persona el meu avi, de molta importància en Sant Celoni. També inclòs en l’apartat dels anys 70, un punt anomenat : Comissions obreres; manifestacions, d’això parlaré breument explicant alguna manifestació en concret. En els anys 70, Franco ja està greument malalt, així que aquesta etapa l’he anomenat, arriba la fi, explicant en dos punts: la mort de Franco i de Luis Carrero Blanco. Un cop acabat el règim Franquista, Hi ha la Transició, on destacarem temes com les primeres eleccions de l’any 1977 en visió del meu avi des de el poble de Sant Celoni respecte a els mítings, les diferencies que va notar ell respecte a l’antic règim i a la transició, i el cop d’estat de Antonio Tejero. Arribant ja a el final del treball, he introduït una pàgina en la que exposo la meva opinió personal sobre el treball i el contingut, a continuació i la que és ultima pàgina conté els agraïments a les persones que m’han ajudat a acabar de realitzar el treball de història de socials.

  4. Andreu

   … uns més que altres 🙂

   Bé, això m’ho heu de dir quan estiguin les notes finals posades 😉

   He de dir que feia temps que no tenia un any escolar tan agradable com aquest, per motius diversos i plurals que ara no penso detallar 😉

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *