Emprenedoria

L’objectiu d’aquesta matèria és ajudar els alumnes a incorporar de ple la cultura emprenedora des de l’escola, des de les famílies i des de la societat, perquè tinguin la capacitat de decidir a consciència el seu propi destí quan s’incorporin al món laboral. Treballem en la sensibilització cap a l’emprenedoria, l’entrenament de les habilitats clau per emprendre i fonamentalment en la creació d’un business plan a partir d’una idea original. L’anglès és la llengua vehicular del programa, sempre adaptat al nivell dels estudiants..El programa finalitza amb una presentació en públic de tots els projectes, amb uns resultats espectaculars i els millors projectes es presenten al concurs Start-up organitzat per la Fundació Escola d’emprenedors.

Aquests són els projectes guanyadors d’enguany de tercer ESO ( B-CAM) i de primer de btx ( LOKASTICS):

My Dream House

Al llarg dels mesos de novembre i desembre vàrem desenvolupar  el projecte anomenat  “My dream house” a les aules de 1rE, 1rF i 1rG. En aquest projecte participàvem conjuntament els departaments d’anglès i visual i plàstica.
El projecte va constar de 3 fases:
1- Introducció / preparació: Des d’anglès, s’introduïa el vocabulari relacionat amb la casa. Al mateix temps, a EVP es va aprofundir en els conceptes de punt,  línia i pla des del punt de vista geomètric.
2- Disseny d’una casa. Adoptant com a base i exemple un model, els alumnes ideaven la seva pròpia casa, amb un esbós i una descripció i varen desenvolupar el projecte amb el programa online Foorplanner.
3- Presentació powerpoint de la seva casa. S’avaluava a nivell visual , tant la idea com el nivell de detall i el procés seguit . Finalment es va presentar oralment.

Maths Fractions Escape Room

Elisa Haffinberg, una famosa arqueòloga, ha visitat el nostre institut i ha assistit a les classes de matemàtiques de 1r d’ESO per plantejar una activitat tipus “escape room” en anglès, als nostres alumnes.

A través del fil conductor del treball de la prehistòria, els ha portat un cofre que ha estat trobat a la Bòbila Madurell i que, suposadament, conté un “Teorema perdut de Pitàgores”. El cofre està tancat amb un cadenat que només es pot obrir amb una combinació numèrica i, per desxifrar-la, cal resoldre una sèrie d’exercicis de fraccions i altres enigmes matemàtics.

Flipgrid

Flipgrid és una aplicació que pretén canviar la relació entre alumnes i professors. Ens permet proposar preguntes al grup classe on les respostes són vídeos curts de fins a 5 minuts que poden ser visualitzats per la resta del grup.

Vikings. Projecte a 2n ESO.

Al llarg del mes de desembre els alumnes de 2n D han realitzat un projecte interdisciplinari a les hores B d’anglès. Han tingut l’oportunitat de treballar continguts d’història en llengua anglesa. El producte final consistia en la creació d’un avatar o personatge virtual basat en tota la informació recollida al llarg del projecte.

Per la realització d’aquest projecte s’han triat vídeos i materials de la BBC especialment adaptats per a nois d’aquestes edats. Es tracta de materials multimèdia de diferents tipus: jocs, webquests i vídeos. Aquí teniu una petita mostra:

 

Solution preparation. Una pràctica de química

Solution preparation és una activitat CLIL de química adreçada a alumnes de 3r ESO. Adjuntem un enllaç al vídeo de youtube que es va  projectar a classe per introduir el tema i també un enllaç a quizlet  creat per la professora Aïda Galitó per practicar el vocabulari del vídeo.

https://quizlet.com/332412379/vocabulary-for-prepaing-solutions-in-the-lab-flash-cards/

 

 

Nou curs acadèmic. Centre GEP de 3r any.

Engeguem aquest nou curs amb molta il·lusió i com a centre GEP de 3r any. Els nostres objectius són força ambiciosos i s’estenen a gran part dels departaments didàctics del nostre institut. Aconseguim, d’aquesta manera, assolir i consolidar una estructura de centre amb diferents matèries impartides en anglès a tots els nivells de l’ESO: Matemàtiques, Física, Educació física, Visual i Plàstica….