REFLEXIONS SOBRE LA FELICITAT

Avui els alumnes de 6è han parlat sobre què és la felicitat per a cadascun/a d’ells/es. De manera conjunta i verbalment hem anat construint el que entenem pel concepte felicitat i el què sentim quan estem feliços. Més tard, a través de la plàstica, hem representat la felicitat amb uns colors determinats.

 Apuntem a continuació algunes de les reflexions:

– És una emoció

– Se sent quan s’està be amb els altres.

– És més que estar content.

– La sentim a estones llargues i curtes.

– La reconduïm nosaltres quan gestionem les emocions.

-Té a veure amb l’equilibri personal i la tranquil.litat interna. L’hem de controlar.

– Es pot compartir o viure-la sol.

– La responsabilitat ens proporciona felicitat; per exemple quan ajudo a la mare estic feliç d’ajudar-la.

– Ens agrada ser feliços, és el més important de la vida.

– Les coses materials també ens donen felicitat, però alguns rics no són feliços i per tant tenir de tot no assegura la felicitat.

– La felicitat s’exterioritza a través del cos.

– Hi ha dos tipus de felicitat: La material (produïda quan aconseguir cosas materials)  i la de sentiments.

– Si fem feliç a una persona també som feliços nosaltres.

– La felicitat es contagia; quan estem amb gent feliç o rient, acabem rient nosaltres també. També quan algú està trist o plora també ens entristim amb ell.

Aprofitant que avui, en el programa d’en Gaspar Hernández, “L’ofici de viure”, parlaven sobre la felicitat hem decidit enviar les nostres reflexions al programa i el Gaspar, molt amablement, ha llegit les reflexions que li hem fet arribar a través d’un missatge electrònic.

La sessió d’avui ha estat una sessió realment profunda. Quan ja havíem acabat la sessió i fent l’avaluació de com ha anat, m’he fet conscient del nivell d’educació emocional que tenen aquest grup.  i que són, en certa manera, una mica savis. Un bon inici per continuar treballant i aprenent a conèixer-se ells mateixos, les seves emocions, a gestionar les emocions per estar bé amb ells mateixos i amb els altres, a tenir autoestima, a fer-se responsables dels seus actes, a resoldre conflictes de manera assertiva,…

M. Teresa Abellan Pérez

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article ha estat publicat en 4. PRIMÀRIA, felicitat, Refleccions sobre la felicitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a REFLEXIONS SOBRE LA FELICITAT

  1. marc diu:

    Felicitats pel premi!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *