Metàfora del pal de golf

Les metàfores ens ajuden, i més especialment als infants, a entendre millor algunes situacions de la vida. La metàfora del pal de golf la vaig aprendre amb la Mercè Conangla. Ella em va dir que no sabia jugar a golf, (segurament com molts de nosaltres) però algú li va explicar que depenent del terreny de joc, si fa pujada, baixada, depèn de l’inclinació del camp,… cal agafar un pal o altre.

La metàfora del pal de golf ens ajuda a entendre, a la nostra vida real, que depenent de les situacions i de les persones amb les que ens hem de relacionar cal actuar d’una o altra manera, així com jugant a golf cal agafar un pal o altre depenent del terreny. Totes les persones no som iguals i la comunicació no és igual ni la mateixa. No val a dir Jo sóc així i per tant els altres m’han d’entendre. Cal fer l’esforç per comunicar-nos bé i assertivament amb els altres, per mantenir bones relacions, entendre’ns, ajudar-nos i respectar-nos.

pal-de-golf.jpg

Juguem a golf!

Quant a M. Teresa Abellan Pérez

Sóc mare, mestra d'educació especial, psicopedagoga i formadora en educació emocional; per mestres, infants i famílies. Des de fa molt de temps m'entusiasma, investigo i aprenc sobre temes socioemocionals. Crec imprescindible treballar l'educació emocional per a formar persones humanes, íntegres i amb habilitats socials suficients per afrontar els reptes socials i viure una vida plena. La meva altra gran afició: córrer i caminar per la muntanya.
Aquest article ha estat publicat en 2. GENERAL, Metàfora del pal de golf. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *