La dencitat

LA DENSITAT

La densitat és la relació que hi ha entre la massa i el volum. Cada substància té una densitat pròpia que es calcula dividint la massa que té entre el seu volum.

Per exemple, si volem saber la densitat de l’aigua, dividim la unitat de massa (1 kg) pel volum que ocupa aquesta massa (1l) i el resultat és 1 quilogram per litre (1 kg/l) la densitat també es pot mesura en grams per mil·lilitre (g/ml)

Exemple:

Una bola de plom pesa molt més que una de ferro de la mateixa grandària perquè la densitat del plom és molt més gran. El plom i el ferro s’enfonsarien a l’aigua perquè és més petita que la del ferro i el plom.

Aparells amb els que es mesura:

 

Picnòmetre: És un recipient que mesura la densitat d’un líquid

 

Densímetre: és un instrument que serveix per mesurar la densitat relativa dels líquids

balança  de westephal: que serveix per mesura la dencitat

Experiment:

Que necessitem:

– Un got de vidre transparent

– 25ml de mel

– 25 ml de aigua potable

– Colorant artificial vermell

– 25 ml de oli

– 25 ml de alcohol

– Pape alumini

– Tisa blanca

– Ferro

Com es fa:Es posa els 25 ml de mel a un got de vidre, també fica la mateixa quantitat d‘aigua amb unes gotes de colorant vermell, veiem que la igual flota per la mel això passa perquè té menys densitat i es forma com una capa amb mel i aigua vermella. Després, es fica 25 ml d’oli i es veu que no ses fons perquè té menys densitat que l’aigua i la mel. Per últim, es fica l’alcohol i es veu que sa format quatre capes: la de mel, l’aigua vermella i oli. Una vegada que sa format diverses capes per la mescla podem incorporar diverses objectes com: boletes de paper alumini, una mica de tisa blanca, un tros petit de ferro. Alguns objectes s’enfonsen i altres no, Això passa perquè hi ha objectes com el ferro que pesa més i llavors s’enfonsen però les boletes de paper no s’enfonsen perquè pesen menys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *