Com crear una xarxa WiFi secundària per a l’alumnat

Des de fa uns dies al nostre centre, l’Institut Martí l’Humà de Montblanc (Tarragona), la xarxa WiFi Docent ja no és operativa i ens hem de connectar a una de nova, a la qual no tindrà accés l’alumnat. A partir d’ara el nostre alumnat, quan sigui permès pel professorat, haurà de connectar-se amb el seu pla de dades personals. No obstant això, en molts ordinadors, com els portàtils Lenovo que ens ha proporcionat el centre, és possible compartir la connexió amb 8 dispositius creant una xarxa WiFi diferent de la principal. D’aquesta manera aconseguirem que alguns alumnes puguin tenir connexió WiFi per fer les nostres activitats sense haver-los de compartir les credencials a la nova xarxa.

A continuació trobeu les passes (amb unes captures de pantalla extretes d’un portàtil Lenovo amb Windows 10) per poder dur a terme procés:

1) Anem a l’inici de Windows i entrem a Configuració.

2) Després entrem a xarxa i internet.

3) Tot seguit cliquem zona amb cobertura mòbil sense fils.

4) Una vegada dintre, activem la zona i configurem-ne els paràmetres.

5) Quan n’hem canviat els paràmetres, cliquem desar.

Ara ja 8 dels nostres alumnes es poden connectar a aquesta WiFi. Quan vulgueu, podeu desconnectar-la per tal que els alumnes no segueixin connectats. Podeu canviar els paràmetres tantes vegades com vulgueu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *