Dels sis vectors del currículum he triat : La coeducació i La perspectiva de gènere.
En un model d’educació en igualtat, les nostres classes hauríen de ser una mostra del món real on hi conviuen tots els gèneres, per tant, des de petits hem d’aprendre a relacionar-nos, respectar-nos i conviure pacíficament.
Hem de trencar estereotips ja que malauradament encara n’hi ha molts a la nostra societat. Amb esforç i amb una bona base podem contribuir a fer una societat més justa i que no faci tantes diferències. Tot i que encara hi ha un llarg camí per recórrer, podem posar-hi el nostre granet de sorra!
Un conte que us proposo és el de Les tres metgesses que és un conte inspirat en personatges reals i el podeu trobar a( Una mà de contes) per treballar a l’aula com a un recurs més…
Podem analitzar-lo preguntant-nos Què fan aquestes dones?o bé Com creieu que ho han aconseguit? Per què són importants per nosaltres?
D’altra banda, de recursos digitals en tenim un munt i us proposo un JClic que m’ha semblat molt interessant:
o bé:
A classe podem parlar de dones importants a la nostra vida, fer una petita exposició ja sigui amb fotografies, amb textos… i fer un recull de les dones referents a la nostra vida que segur que en trobarem!
També volia compartir el moviment de #NoMoreMatildas En aquesta pàgina web hi trobem la història de moltes d’aquestes dones que van ser claus pels avenços científics i tecnològics però que han viscut sota l’anonimat.