2014: Any Internacional de l’Agricultura Familiar

AIAF

2014 agricultura familiarL’agricultura familiar inclou totes les activitats agrícoles de base familiar i està relacionada amb diversos àmbits del desenvolupament rural. És una forma de classificar la producció agrícola, forestal, pesquera, ramadera i aquícola gestionada i operada pír una familia i que depen principalment de la ma d’obra familiar, inclouent tant a dones com a homes.

Tant en països en desenvolupament com en països desenvolupats, l’agricultura familiar és la manera predominant d’agricultura en la producció d’aliments.

A nivell nacional hi ha diversos factors clau per a un desenvolupament exitós de l’agricultura familiar, com les condicions agroecològiues i les característiques territorials, l’entorn normatiu, l’accès als mercats, a la terra i als recursos naturals, a la tecnologia i als serveis d’extensió, a la financiació, les condicions demogràfiques, econòmiques i socioculturals, o la disponibilitat d’educació especialitzada, entre d’altres.

L’agricultura familiar te un important paper socioeconòmic, ambiental i cultural.

Te com a objetiu augmentar la visibilitat de l’agricultura familiar i l’agricultura a petita escala en centrar l’atenció mundial sobre el seu important paper en la lluita per la erradicació de la fam i la pobresa, la seguretat alimentària i la nutrició, per a millorar els mitjans de vida, la gestió dels recursos naturals, la protecció del medi ambient i aconseguir el desenvolupament sostenible, en particular en zones rurals.2014 IYFF 2014 agricultura familiar txt

PER A SABER MÉS CLICA AQUÍ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *