LA CIÈNCIA: QUÈ ÉS?

UNA VISIÓ DE CONJUNT

1r de Batxillerat D

La vida és plena de misteris i la lluita per a la supervivència és dura. El nostre planeta ens acull en l’univers, però no per això deixa de ser dificil obtenir els recursos que necessitem per a sobreviure amb salut i sense malmetre les fonts de recursos que obtenim del nostre planeta, on les nostres accions duen a vegades associats episodis de contaminació. Però el nostre afany de superació en l’aventura de descobrir la veritat, motor de la ciència, i amb la maduresa que ens dóna el treball serè i tranquil dels científics, ens aporta avenços tecnològics com el microscopi, que ens han permès veure la vida des d’un punt de vista invisible i aparentment irreal, com és l’organització cel·lular dels éssers vius, garantint millor estat de salut i benestar ple d’emocions en la simfonia de l’art de la naturalesa.

CÈL·LULES MARE EMBRIONÀRIES

1r de Batxillerat C

La ciència és dificil d’entendre ja que, a vegades, és estranya i aborrida, és extensa i innovadora, amb continguts pacífics lliures i naturals, i per tant, s’ha d’estudiar molt per a fer camí. Ens permet, amb la investigació i el descobriment, guarir malalties, com les provocades per virus i tumors, però encara els intel·lectuals no han pogut desvetllar els misteris que ens aporten l’avenç en el coneixement científic, encara que la seva tasca continua. És una eina que ens obra moltes portes als coneixements i a la tecnologia. Era llunyana per a la majoria de la població, però amb temes inquietants com l’existència d’extraterrestres,  i amb el pas del temps, s’ha fet més propera. Ha estat interessant, però també perillosa, a vegades degut a factors de l’exterior com meteorits, etc. Ha ajudat a convertit el nostre món en un món ple de sabiduria. És la sort que tenen els científics amb experiència i la seva esperança fa que trobin solucions universals per a tots.

Bomba H

BOMBA H

 

1r Batxillerat E

El canvi climàtic distorsiona l’ecosistema la qual cosa, a més de perillosa, complica el benestar i la comunicació amb la realitat. La ciència juga amb la nostra curiositat, és infinita, sempre hi ha alguna cosa nova per descobrir, per a obtenir grans avenços científics i tecnològics que ens permetran investigar la desconeguda veritat de les preguntes, fer estudis sobre el moviment de l’univers, trobar plantes medicinals per a guarir malalties i aportar il·lusió i esperança sobre la nostra història. És també un gran repte que te el seu costat màgic i ens permet gaudir de la bellesa de la fauna i la flora. Però ens cal constància, treball i paciència per a progressar cap a un futur lluminós.

ESCALA AL CEL

1r Batxillerat A

Des del nostre punt de vista com a alumnes del batxillerat científic, la Ciència, una gran incògnita,  és un procés tecnològic que avança moguda per la curiositat i el misteri. Un procés divertit, preciós i bonic, que la fa una disciplina diferent.  De la natura i de la vida, els experts quan investiguen, extreuen elements per a experimentar petits detalls que semblen innovadors,  com per exemple l’herència dels caràcters amb la genètica,  o estranys i curiosos, com la robòtica. Aporta confiança i felicitat als professionals i a la societat en general, que cada cop s’interessa més per la ciència evitant la ignorància gràcies a la col·laboració de tothom. Representa una evolució potent de la humanitat, sincera i sense egoismes ni injustícies per a arribar a resultats lluminosos, sorprenents. En definitiva, encara que la ciència sembli complicada, tot té el seu equilibri. El significat real s’ha de descobrir. I aquest fet, ens ajudarà a avançar progressivament i a crear coses increïbles.

Wall e

ROBÒTICA

Quant a OLGA VILLAGRASA FLORES

Sóc biòloga i treballo a l'institut IES BAIX PENEDÈS, al Vendrell (Tarragona). Des de l'any 2001 som inclosos dins el projecte d'Escoles Verdes. Des de l'any 2004 sóc Dinamitzadora d'Escola Verda d'aquest centre. Nosaltres treballem des de la figura del COMITÈ AMBIENTAL, constituït de manera voluntària per unes 3 ó 4 dotzenes d'alumnes compresos entre 12 i 18 anys i uns 2 o 3 professors. Aquest comitè esdevè l'autèntic motor de les nostres actuacions que sempre intenten implicar al màxim nombre de gent amb activitats molt diverses com ara: teatre, concursos literaris, plantades d'arbres al pati del centre, reciclatges de paper, xerrades sobre ecologia o medi ambient dutes a terme per conferenciants amb carisma, ... El nostre lema és: "Un petit pas per l'institut, però un gran pas pel medi ambient".
Aquest article s'ha publicat dins de 0. Pseudociència o Ciència i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *