Plataformes continentals

plataformas-continentales1Aquí teniu el mapamundi amb els límits dels continents amb les vores del mar i en fosc, les plataformes continentals (l’autèntic límit de les plaques continentals)

Retalleu els continents, una vegada per la línia de costa i l’altre per la línia límit de la plataforma continental. Enganxeu-los cada vegada en una cartolina negra mirant de encaixar-los tan bé com pugueu.

Per finalitzar marqueu en vermell els espais que us han quedat sense encaixar.

Quin dels dos murals us ha quedat amb menys vermell? Quina o quines conclusions treuries de tot això? Què en penses de la Teoria de la Deriva continental de Wegener? Què creus que està passant ara mateix, en aquest precís instant?

En els vostres articles heu parlat de la teoria de la deriva continental de Wegener i alguns de vosaltes posavaeu aquest vídeo del youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=VGVCzXKrWE8

Feu-li un cop d’ull.

Interessant aquesta imatge, gentilesa de Sandra G.

Quant a OLGA VILLAGRASA FLORES

Sóc biòloga i treballo a l'institut IES BAIX PENEDÈS, al Vendrell (Tarragona). Des de l'any 2001 som inclosos dins el projecte d'Escoles Verdes. Des de l'any 2004 sóc Dinamitzadora d'Escola Verda d'aquest centre. Nosaltres treballem des de la figura del COMITÈ AMBIENTAL, constituït de manera voluntària per unes 3 ó 4 dotzenes d'alumnes compresos entre 12 i 18 anys i uns 2 o 3 professors. Aquest comitè esdevè l'autèntic motor de les nostres actuacions que sempre intenten implicar al màxim nombre de gent amb activitats molt diverses com ara: teatre, concursos literaris, plantades d'arbres al pati del centre, reciclatges de paper, xerrades sobre ecologia o medi ambient dutes a terme per conferenciants amb carisma, ... El nostre lema és: "Un petit pas per l'institut, però un gran pas pel medi ambient".
Aquest article s'ha publicat dins de 2. El nostre planeta: La Terra i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Plataformes continentals

  1. OLGA VILLAGRASA FLORES diu:

    No us perdeu la presentació pps que l’Adrià M ha penjat al seu bloc. Està molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *