Pot ser que el mite del Minotaure estigui en l’actualitat?

El mite del MinotJuego nº 3A: El laberinto del Minotauroaure és un clar exemple de com són tractades les persones “diferents” avui en dia. En el mite, Minotaure és un monstre amb cos d’home i cap de bou que, és obligat a estar empresonat dins un laberint perquè mai pugui sortir d’allà. Pel fet de ser diferent físicament, va ser condemnat de per vida fins que això, li va portar a la mort. Per tant, el mite del Minotaure el podem aplicar en l’actualitat en diferents àmbits i situacions.

Aquest mite m’ha fet reflexionar sobre situacions que avui dia estarien relacionades. A continuació, presentaré uns exemples que poden, i que de fet hi ha llocs on estan passant, en els quals podem veure aquesta condemna per ser diferent, ja sigui perquè una persona tingui unes condicions físiques i/o mentals que potser no estem acostumats a veure diàriament. És a dir, la condemna a ser diferent.

En primer lloc, imagineu-vos que a una classe hi ha un alumne que té una discapacitat física o mental i que aquest és tractat malament pel simple fet que és diferent de nosaltres. Per exemple, els seus companys de classe actuarien de manera diferent, fent-li passar una mala estona a la persona amb alguna discapacitat. Aquesta discriminació a persones “diferents” no només es pot veure a classe, ni perquè la persona tingui una discapacitat mental o física, sinó que també la discriminació pot ser per la seva cultura, les ideologies d’una persona, etc.

En segon lloc, un altre exemple, semblant al mite del Minotaure, és quan la teva família és qui és sent avergonyida sobre el teu aspecte o la teva forma a ser. Per exemple, imagina que tu ets d’una manera amb les teves pròpies opinions i ideologies, i la teva família no ho accepta i t’obliga a comportar-te i a ser d’una manera en concret que a tu no t’agrada. Això també seria un exemple d’una condemna per ser diferent, ja que no pots expressar-te lliurement.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Pot ser que el mite del Minotaure estigui en l’actualitat?

  1. Iker Bulnes diu:

    Em sembla molt interessant, ja que sí que existeix la discriminació per ser diferent.

  2. Berta diu:

    Molt ben redactat i interessant

  3. ccarreteroca diu:

    Un article super interessat i m’ha agradat molt la forma de fer empatitzar amb el minotaure mitjançant l’exemple del nen amb discapacitat. Molt maco!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *