Complex d’Electra

ELECTRA

El mite d’Electra és una llegenda de la mitologia grega que fa referència a la filla d’Agamèmnon i Clitemnestra, que va matar la seva mare per venjar la mort del seu pare, qui havia estat assassinat per la seva mare i el seu amant Egist. Aquesta història ha estat objecte de moltes interpretacions i anàlisis psicològiques, especialment després que Sigmund Freud utilitzés el nom “complex d’Electra” per descriure una etapa del desenvolupament psicosexual femení.

Segons Freud, el complex d’Electra es refereix a l’amor que una nena sent pel seu pare, que s’enfronta amb els sentiments d’enveja i hostilitat que té cap a la seva mare. Aquesta tensió emocional pot influir en la formació de la personalitat de la nena i en la seva relació amb els homes en el futur. No obstant això, la teoria de Freud ha estat objecte de crítiques i ha estat qüestionada per altres psicòlegs i psicoanalistes.

 

Electra - Mitos y Leyendas

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Complex d’Electra

  1. Iker Bulnes diu:

    En aquest mite, ens mostra la venjança i el dolor que una persona pot patir, ja que la seva pròpia mare va matar al seu pare i ella junt amb el seu germà van planejar com assessinar a la seva mare i al seu amant.

  2. btiradome diu:

    Electra és un símbol de la lluita per la justícia i l’equitat, que s’endinsa en un camí perillós i obsessiu per a complir amb la seva venjança.

  3. koueldikh diu:

    Personalment, arribar al punt de matar a algú per venjar-se és un nivell molta alt que mai passaria. Crec que Electra va patir molt en la seva vida, ja que va veure com sacrificaven la seva germana Ifigènia, la mort del seu pare per part de la seva mare i la força i determinació que va tenir per arribar a matar al seu pare.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *