Hermafrodita i com sorgeix el terme “intersexualisme”?

El fill d’Hermes i Afrodita va ser abandonat amb les nimfes a la muntanya Frígia on es va ser criat fins als setze anys. Durant el seu viatge pel món, el noi va arribar a les costes de Cària, on la nimfa Salmacis se’n va enamorar d’ell. Aquest la va rebutjar, però ella es va amagar darrere d’uns arbres per veure el noi despullar-se i ficar-se al llac. Llavors, la nimfa es va llançar a abraçar-lo i va cridar als déus: “Déus, feu que mai se separi de mi!” i així va ser. Els dos cossos es van fusionar creant una criatura mixta. Hermafrodita, després, va suplicar als seus pares que tot jove que es banyés en aquell mateix llac tingués la mateixa sort, i la virilitat de tot home que es banyés al llac desapareixeria.

En l’actualitat, la ciència ha pogut anomenar el fenomen de néixer amb òrgans reproductius dels dos sexes, amb el nom de “hermafroditisme de les espècies”, que en la humanitat és el que coneixem com a “intersexualisme”. Tot i ser demostrat científicament, podem observar que la mitologia grega té una gran aplicació en aquests tipus de casos, d’aquest mite és d’on prové aquest fenomen.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Hermafrodita i com sorgeix el terme “intersexualisme”?

 1. ccarreteroca diu:

  M’ha semblat molt interessant, mai havia escoltat parlar d’aquest tema.

 2. mparedespu diu:

  Un article excel·lent m’ha encantat!

 3. Iker Bulnes diu:

  Molt interessant i m’agrada com està redactat Berta!!!

 4. Khadija Oueldi diu:

  Un tema molt interessant!!

 5. rdeoliveiravi diu:

  Realment, la mitologia grecoromana té molta influència en el significat etimològic de moltes paraules.

 6. afraaaaaaaaaaaaaaaa diu:

  Molt interessant. És molt curiós com en un mite tan antic apareix un terme tan modern com l’intersexualisme

 7. avalentina diu:

  Molt interessant, m’ha sorprès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *