La lluita de poder és un concepte contemporani?

A la política actual s’hi pot destacar un concepte molt important, la lluita de poder.

Molts pensarem que aquest fet és només actual, i que només es porta a terme en l’Estat modern. Però la veritat és que no, i fins i tot en una història mitològica molt rellevant de l’antiga Grècia es pot veure aquest fenomen.

Aquest mite és el de la lluita entre Atena i Posidó per la dominació de la ciutat d’Atenes, on els dos déus es van enfrontar per veure qui seria el déu protector de la gran ciutat. Allà, els dos déus van començar a publicitar les seves candidatures, on van prometre diferentes coses. I com ja sabem, això també passa en la política actual, ja que cada partit o candidat a un càrrec promet unes certes coses i té una llista de propostes. I, per una altra banda, també s’ha de destacar que aquests dos déus van subornar la població, regalant diferents coses a la població. I com que el regal d’Atena els hi era més profitós, van triar-la com a deessa protectora de la ciutat.

En conclusió, la lluita de poder no és un concepte contemporani, sinó que existeix des de l’antiga Grècia, i fins i tot es pot veure en grans històries mitològiques.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La lluita de poder és un concepte contemporani?

  1. mbrugueil diu:

    M’ha agradat molt el tema, és un concepte que no ens solem qüestionar.
    És fascinant com podem relacionar amb la mitologia pràcticament tots els conceptes d’avui dia. M’encanta.

  2. Alèxia Segura Estadella diu:

    La corrupció ha estat present des dels inicis de la humanitat. La diferència és que Atena de veritat va complir amb la seva obligació de protegir als ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *