L’ORIGEN DE LA PARAULA NARCISISME

Moltes vegades utilitzem la paraula “narcisista” per a referir-nos a una persona amb un ego massa inflat. “Narcisista” prové d’un mite de la mitologia grega antiga. Quan era jove Narcís es va enamorar de si mateix en veure’s reflectit a l’aigua d’un riu.
El mite explica que Narcís era un jove molt bell i totes les dones s’enamoraven d’ell i ell sempre les rebutjava. Entre les dones a les quals va rebutjar estava la nimfa Eco, qui havia disgustat a la deessa Hera i per això la va condemnar a repetir les últimes paraules de tot el que li diguessin, per això era incapaç de parlar a Narcís, el seu estimat, perquè hauria de repetir-ho tot. Un dia mentre Narcís caminava pel bosc va sentir un soroll i va preguntar “Hi ha algú aquí?” i la nimfa Eco va dir “aquí, aquí”. Narcís no era capaç de veure-la així que va cridar-li que vingués i quan la va veure va negar-se a acceptar el seu amor. Com a conseqüència, Eco volia castigar a Narcís així que li va demanar ajuda aNèmesi, la deessa de la venjança, qui va fer que s’enamorés de la seva pròpia imatge. Un dia Narcís estava caminant pel bosc i li van entrar ganes de veure aigua i en apropar-se al riu va veure’s reflectit i va enamorar-se perdudament, tant que va intentar apropar-se tant que va caure a l’aigua i es va ofegar.
Aquest mite és l’origen de la paraula “Narcisista”, persona que està enamorada de si mateixa.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a L’ORIGEN DE LA PARAULA NARCISISME

 1. rdeoliveiravi diu:

  Tenir amor propi és essencial, però s’ha de tenir cura per no arribar a ser com Narcís.

 2. mparedespu diu:

  M’ha agradat molt l’article i saber d’on prové la paraula Narcisista.

 3. Berta diu:

  Ben redactat per tal que s’entengui el mite. M’ha agradat descobrir d’on prové la paraula.

 4. Khadija Oueldi diu:

  Gràcies al teu article ja sé l’origen de la paraula.

 5. jsanchezma diu:

  Ha estat interessant saber l’origen de la paraula. Article molt ben redactat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *