Monthly Archives: maig 2012

Ens visita la mare de la Joana

La mare de la Joana, la Gemma, que va treballar al diari Segre, va venir a la classe el passat dimecres 23 per explicar-nos la seva feina de correctora a la redacció del Segre.
Donat que la tipologia textual que estem donant a la classe és la notícia, ens va anar molt bé tota l’explicació i la informació que ens va donar sobre tot el personal que treballa en un diari. Ens va parlar dels redactors, dels fotògrafs, dels que treballen la infografia, els maquetadors, traductors…
Vam entendre com es distribueix un diari tant a nivell estructural com infogràfic. Ens va fer pensar en la importància de la publicitat i les seves estratègies de venda…
Això i moltes més coses ens les va explicar mitjantçant un power point que ella mateixa va elaborar i que podeu veure a continuació.
Gràcies Gemma per compartir amb nosaltres la teva informació.

Els diaris

View more PowerPoint from cmiro223


Visita del pare de la Martina

El passat dimarts 15 de maig, vam tenir una altra visita molt grata a l’escola per tractar el tema dels oficis. En aquest cas, va venir el Kenneth, el pare de la Martina. Ell és veterinari i es dedica, entre altres coses, a la cura del bestiar boví d’engreix.
Ens va parlar de les diferents races de vedells a engreixar, dels tipus d’animals segons el menjar, dels seus allotjaments,…Tenint el compte que estàvem parlant de ramaderia intensiva, vam posar èmfasi en el fet que els animals han de tenir un seguiment mèdic per tal que no es posin malalts i alhora es contagiïn els uns als altres. Les principals fonts de malalties estan causades per infeccions en l’aparell digestiu i en l’aparell respiratori. També és molt important que portin una bona dieta d’engreix i aquesta és una de les altres responsabilitats que té ell, mirar d’optimitzar la formulació dels diferents ingredients que formen la dieta d’aquests animals, ja sigui pinso o unifeed per assegurar-ne la qualitat. Això es fa mitjançant programes informàtics.
Ens vam plantejar si voldríem ser veterinaris de grans i alguns de nosaltres no ho vam pas descartar. Per això també vam aprendre les diferents branques a les quals un es pot dedicar si estudia aquesta carrera.
Molt agraïts per la teva visita, Kenneth.

Visita del pare de la Bet

En motiu del tema dels oficis que estem estudiant a l’assignatura de medi de tercer, el passat divendres dia 4 ens va visitar a l’escola el pare de la Bet. El Xavi és bomber i ens va explicar en què consisteix la seva professió. A més d’apagar focs, bona part de les hores de feina les utilitza per ajudar als altres, ja sigui intervenint els accidents de circulació, desallotjant persones que estan atrapades dins ascensors o altres llocs dels quals no poden sortir, entre d’altres.

Després d’aquesta explicació ens va donar uns consells molt útils per si ens trobem alguna vegada en una situació de perill com ara no sortir de casa si veiem que a dins l’escala del nostre bloc hi ha molt fum. En aquest cas, hauríem de trucar al 112, el telèfon d’emergència que vam aprendre, i esperar a que ens vinguin a buscar. Si veiem que puja molt fum podem protegir-nos d’aquest, posant una tovallola humida recargolada sota de la porta per evitar que ens entri a casa.

També vam poder sentir-nos bombers per uns moments quan el Xavi va deixar-nos provar la jaqueta, el casc i la màscara d’oxígen que ens va portar.

Gràcies Xavi per la teva visita.