Category Archives: ED. VISUAL I PLÀSTICA 3r

TALLERS JOAN MIRÓ

JOAN MIRÓ
Durant el tercer trimestre els nens i nenes de 3r van fer diferents activitats relacionades amb Miró.
Després de conèixer millor l’obra de Joan Miró arrel de la sortida a la Fundació, on van fer unes sèries amb aiguades, vam proposar tres activitats:
La primera activitat va consistir en pintar una pedra havent realitzat abans un esborrany en paper amb elements i símbols de Miró.
A la segona activitat van realitzar en parelles o grups reduïts una escultura aprofitant material reciclat divers.
A la tercera activitat van fer una adaptació de l’obra El jardí de Joan Miró amb paper de xarol que va ser la tapa del recull d’activitats de plàstica del curs.
A continuació podeu veure una mostra de diferents moments on els nens i nenes feien aquestes activitats.

TALLER HUNDERTWASSER

 

Aquest curs els nens i nenes de 3r, a l’àrea d’Educació Visual i Plàstica, han estat treballant un pintor austríac, anomenat Friedensreich Hundertwasser.

El taller va començar amb la presentació de l’artista mitjançant un PowerPoint, on es mostraven fotografies de l’autor, la seva biografia i les seves produccions artístiques.

Al principi de cada sessió s’observa una obra de l’artista i es porta a terme un seguit d’activitats perquè els alumnes facin les seves pròpies produccions a l’estil de Hunderwasser, intentant, però,no fer rèpliques iguals a les de l’autor. Hem intentat que les obres de l’artista fossin simplement una font d’inspiració i de creativitat.

Les obres que hem treballat han estat: “Gerro de flors”, “El país d’Irina en els Balcans”, “Cases grogues” , “Pavellons” i alguns segells que va dissenyar.

Els objectius d’aquest taller han estat: Donar a conèixer aspectes personals i produccions artístiques de Hundertwasser, convertir als alumnes en observadors actius i degustadors d’obres d’art, aprendre a apreciar el món de l’art i aprendre diferents tècniques plàstiques tot potenciant la pròpia creativitat.

A continuació podeu veure una mostra de diferents activitats que hem portat a terme en aquest taller i algunes de les obres que han creat els petits grans artistes de la nostra escola.

TALLER D’AIGUADES

Durant aquest curs els nens i nenes de tercer han estat treballant dins l’àrea d’Educació Visual i plàstica un taller de tècniques mixtes treballant com a base del fons l’aiguada. Sobre la base d’aquesta tècnica pictòrica s’han suggerit unes temàtiques diferents per cada obra utilitzant en cada cas diferents materials: sal, sal i cola, ceres i retoladors. Els temes han estat els següents:

·        L’aigua

·        El foc i la llum

·        Camins

·        L’arbre a les diferents èpoques de l’any

·        El poble, el carrer

A continuació podeu veure una mostra de diferents moments dels diferents grups durant el curs i una selecció d’algunes de les peces que han creat.

En aquest taller era molt important saber  gaudir del treball veient com el color els oferia fusions, combinacions i deixar que ells mateixos anessin decidint els efectes que volien aconseguir.