Visita del pare de la Martina

El passat dimarts 15 de maig, vam tenir una altra visita molt grata a l’escola per tractar el tema dels oficis. En aquest cas, va venir el Kenneth, el pare de la Martina. Ell és veterinari i es dedica, entre altres coses, a la cura del bestiar boví d’engreix.
Ens va parlar de les diferents races de vedells a engreixar, dels tipus d’animals segons el menjar, dels seus allotjaments,…Tenint el compte que estàvem parlant de ramaderia intensiva, vam posar èmfasi en el fet que els animals han de tenir un seguiment mèdic per tal que no es posin malalts i alhora es contagiïn els uns als altres. Les principals fonts de malalties estan causades per infeccions en l’aparell digestiu i en l’aparell respiratori. També és molt important que portin una bona dieta d’engreix i aquesta és una de les altres responsabilitats que té ell, mirar d’optimitzar la formulació dels diferents ingredients que formen la dieta d’aquests animals, ja sigui pinso o unifeed per assegurar-ne la qualitat. Això es fa mitjançant programes informàtics.
Ens vam plantejar si voldríem ser veterinaris de grans i alguns de nosaltres no ho vam pas descartar. Per això també vam aprendre les diferents branques a les quals un es pot dedicar si estudia aquesta carrera.
Molt agraïts per la teva visita, Kenneth.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà