Calendari 2019

Molt aviat tindrem el nostre magnífic Calendari 2019 del IEA Oriol Martorell, estem treballant en ell… Aquest curs navegant  per la mediterrànea.

Per anar fent un tastet, aqui teniu aquesta és la fantàstica portada que  ha elaborat en Pere Ginard, il·lustrador i pare de l’escola.

Art Aborígen

Coneguem una mica l’art aborígen australià.

[youtube]https://youtu.be/Y2WwlmlkOk8?list=UUyk6JFcn7hd2sM_GPM4g_OA[/youtube]

I aqui els treballs fets pels nens i nenes de 2n A.

Philip Pullman: “Els nens necessiten art”.

He trobat aquesta meravella al blog de PLOM Gallery, que us convido a visitar.

Philip Pullman: “L’art és un dret”

“Els nens necessiten art i històries i poemes i música tant com necessiten amor i aliment i aire fresc i jugar. Si no li dónes aliment a un nen, el dany es fa visible de seguida. Si no li deixes a un nen que respiri aire fresc i jugui, el dany també es fa visible, però no tan de pressa. Si no li dónes amor a un nen, el dany pot ser que no es faci visible durant anys, però serà permanent”.

PHILIP PULLMAN

“Ocells de paper”, de Marta R. Gustens. ¿Te gusta? Visita nuestra SHOP

“Si no els dónes art i històries i poemes i música a un nen, el dany no resulta fàcil de detectar. No obstant això, aquí està. Els nens podran córrer i saltar i nedar i menjar amb ganes i fer molt soroll, com sempre han fet els nens, però hi haurà alguna cosa que els falti”.

“Solem dir, amb raó, que els nens tenen dret a aliment i recer, a educació, a assistència mèdica i a la resta de necessitats bàsiques. Hem d’entendre que cada nen té dret també a experimentar el que se sent en contacte amb la cultura i l’art. Hem d’entendre d’una vegada per sempre que sense històries ni poemes ni imatges ni música, els nens passaran gana”.

PHILIP PULLMAN

TRANSFORMANT BOSSETES DE TE USADES EN FANTÀSTIQUES OBRES D’ART

Ruby Silvious és una artista visual i dissenyadora gràfica que segons sembla beu molt te.

Coneguda pel seu projecte, 363 Days of Tea, una col·lecció de bosses de te usades pintades a mà, Silvious continua la seva exploració del món del te amb la seva nova sèrie 52 Weeks of Tea.Independentment de la seva falta d’un tema determinat, el projecte té un objectiu molt clar. Silvious s’espera que a través del seu treball, puguem trobar la inspiració fins i tot en el més comú dels objectes i fer alguna cosa creativa encara que només sigui per vèncer l’avorriment.
Trobat a Cultura Inquieta

Mafalda fa 50 anys!!!

Sorgida a partir d’una campanya publicitària que no es va dur a terme, Mafalda va ser publicada per primera vegada el 29 de setembre de 1964, pel setmanari argentí Primera Plana com una col · laboració fixa, satírica i innovadora.

Des de llavors, el personatge d’aquesta nena de sis anys li ha donat la volta al món, amb especial repercussió als països de Llatinoamèrica. En ells és senzill identificar-se i ubicar els temes sobre els quals parla la caricatura.

Mafalda té sis anys i exhibeix una preocupació genuïna per tot el que passa al món. Escolta i comenta dia a dia les males notícies de la ràdio i de la televisió; sempre amb l’esperança que en algun moment tot s’arregli i s’aconsegueixi la pau mundial.

Quino (Joaquín Salvador Lavado) és un mestre de les tires de premsa, amb un estil de dibuix i un mestratge narrativa difícilment superables. Quino és sobretot un observador del seu temps i la naturalesa humana. En els seus dibuixos fa una anàlisi crítica del món en què viu ia través de les seves històries i els seus personatges de tot el bo i el dolent que tenim les persones. Dins de la seva llarga producció d’humor gràfic, és en els seus treballs menys coneguts (que no menys extens) on Quino demostra una imaginació sense límits i un sentit de l’humor que ratlla en l’absurd i surrealista.

 

 

Trobat a la Web Cultura Inquieta

El desenvolupament sensorial a través de l’art

La importància de l’Art en el Desenvolupament Perceptiu dels nens:
Les nostres experiències sensorials (a través del tacte, del gust, de l’audició, les propioceptives, etc.) Formen bases essencials per a l’aprenentatge.
L’educació artística és fonamental per al desenvolupament perceptiu, ja que és el camp idoni per treballar les experiències sensorials: A través de la música els nens descobreixen com els sons es transformen en una bella melodia i la Dansa ens permet treballar les sensacions kinestèsiques.; Les Arts Plàstiques brinden l’oportunitat de conèixer i desenvolupar les sensacions tàctils i la percepció espacial amb activitats com modelatge, textures, pressió, utilització de diferents formats i materials; A més del reconeixement visual de formes i colors, barreges òptiques, perspectives, etc.
Moltes dificultats d’Aprenentatge van acompanyats d’un pobre desenvolupament a nivell d’experiències sensorials. Hem acostar als nens des de molt petits tot tipus de pràctiques perceptives per establir les bases per a l’aprenentatge i l’expressió artística.
gabriela Leonardt
Llic en Psicopedagogia.
COL. 451/13