Trobareu tota la informació a la web de l’ajuntament
activitats interessants
Jocs i manualitats descarregables inspirats en Gaudí
Jocs i manualitats descarregables inspirats en Gaudí
Activitats creatives per a nens inspirades en l’art de Gaudí. Descarrega’t jocs i treballs manuals per fer tu mateix i descobreix la màgia de la Casa Batlló.
Si cliqueu a l’enllaç, podreu veure les activitats que proposa la casa Batlló , amb làmines descarregables i vídeos explicatius. Espero que us agradi molt.
Barcelona dibuixa l’abraçada
Barcelona dibuixa l’abraçada, trobareu un munt de tallers super interessants.
Barcelona Dibuixa: Passa i abraça. Com es dibuixa una abraçada?
Barcelona Dibuixa: Passa i abraça. Com es dibuixa una abraçada?
Un any més, el Museu d’Història de Catalunya s’uneix a la Festa del Dibuix de Barcelona. Passa i dibuixa un llop, una bruixa, un pop, una cabra, una nena, una tieta, un bomber o un poeta. No et deixis el cap, la cuixa, els peus, la panxa o el nas… ni el braç! Passa i abraça!
Una activitat on podràs fer i rebre abraçades dibuixades, de la mà del col·lectiu d’il·lustradores Peste Alta.
Quan: Dissabte 22 d’octubre, de 15 a 19 h i Diumenge 23 d’octubre, d’11 a 15 h
On: Museu d’Història de Catalunya (Plaça de Pau Vila, 3)
Edat: Tota la família
Preu: Gratuït
Pintem la caseta
Washi Ningyo
La Tecla ens presenta aquestes nines japoneses fetes en un taller de cap de setmana, ens han encantat!!!
Moltes gràcies per compartir-ho Tecla!!!!
Què és una Washi ningyo? Literalment, una nina de paper japonés. Quins tipus de Washi ningyo hi ha?
Si voleu tenir més informació, la trobareu en aquest enllaç
BIOSCOPI
Cliqueu en aquest enllaç…. BIOSCOPI
Tallers d’animació documental per a la creació d’una pel·lícula col·lectiva.
Vols fer la teva pròpia pel·lícula d’animació a casa, amb els companys de classe o amb els teus amics? Quines històries vols explicar al món?
Fes el teu autorelat animat. Amb totes les pel·lícules que ens envieu crearem una pel·lícula col·lectiva, un gran mapa d’històries diverses sobre l’entorn que ens envolta.
Et proposem tres maneres per fer-ho: sol, en parella o en grup.
La proposta
Bioscopi és una caixa d’eines per experimentar amb l’animació documental, és a dir, per parlar del món que ens envolta creant imatges en moviment amb dibuixos o amb objectes i sense haver d’enregistrar imatges reals. Hi trobareu tres propostes diferents que us permetran fer petits curtmetratges animats sobre la vostra vida i el vostre entorn. Podreu desvetllar els vostres secrets, viatjar en el temps o explicar què us uneix als vostres amics, i descobrir que l’animació pot apropar-vos a la veritat per camins diferents als del vídeo o la fotografia.
Amb la suma de tots els curtmetratges que ens aneu enviant s’anirà conformat una gran pel·lícula col·lectiva, una biografia animada de la nostra ciutat o territori que estarà feta de les memòries, relats passats i presents, records i desitjos futurs de tots.Bioscopi ofereix una primera aproximació al llenguatge i les tècniques de l’animació per persones de totes les edats, però els més grans i els més petits necessitaran una mica d’acompanyament. També és una excusa per explorar com pensem, com ens mostrem als altres, com els altres ens veuen o quines idees compartim com a grup.
Per què Bioscopi?
Sovint es diu que l’origen del cinema és el cinematògraf, un aparell creat pels germans Lumière l’any 1894. Tot i això, gairebé al mateix temps van aparèixer altres invents que perseguien el mateix objectiu. Un d’aquests invents va ser el bioscopi.
Aviat es va fer necessari posar un nom al nou llenguatge que produïen aquells aparells. Mentre que a alguns llocs van començar a anomenar-lo cinematografia (‘gravació del moviment’), en altres en deien biografia (‘gravació de la vida’). El primer terme s’ha acabat imposant, però aquesta diferenciació s’ha mantingut fins a l’actualitat en algunes llengües com el suec o el danès, en què cinema s’anomena bio o biograf.
Malgrat que el bioscopi que aquí proposem no és exactament un aparell, sí que pretén fer-nos explicar una història que sigui part de la nostra vida. I aquest breu relat sobre nosaltres s’unirà amb el d’altres persones per crear una història, o una biografia del nostre entorn.
Animació i documental: ficció i realitat?
Aviat, les primeres persones que van utilitzar aquells aparells es van adonar que, en les seves pel·lícules, podien fer moure objectes inanimats, fins i tot dibuixos. Però, si bé al principi l’animació s’utilitzava per informar de fets que no s’havien pogut gravar, aviat allò va canviar. Així, durant molt temps s’ha considerat l’animació com un llenguatge idoni per a la fantasia i la creació de mons imaginaris, però que no serveix per explicar fets objectius, de veritat. Però, malgrat que tradicionalment s’ha preferit la fotografia i el material d’arxiu per als documentals, ara sabem que l’animació pot apropar-se a la realitat amb una expressivitat i força que altres tècniques no tenen.
Crèdits
Un projecte del Departament del Mediació del CCCB en el marc de l’exposició “William Kentridge. El que no està dibuixat” (2020).
Idea original i disseny dels tallers: Laura Ginés i Pepon Meneses
Coordinació CCCB: Bàrbara Roig Isern, Sara Tibau i Maria Farràs Drago
Adaptació dels textos: Quim Mòdenes
Correccions i traduccions: Adolf Fuertes
Il·lustracions, disseny i maquetació: Luis Paadín
Disseny web: Pimpampum
Disseny de l’espai de tallers del CCCB: Rosó Tarragona
Acompanyament dels tallers a grups escolars: Re-Crea Accions Culturals
Amb el suport i la col·laboració de tots els departaments del CCCB
Les meves primeres animacions amb Citoplasmas
En aquest enllaç trobareu tota la informació.
BARCELONA DIBUIXA
LA PLAÇA DIBUIXA
https://forms.gle/LjAzf7G6FxbSVakw9
1 brunch per a dues persones a Artisà