Flors de 5è

Els nens i nenes de 5è han fet aquestes boniques flors  a partir de l’experimentació amb una nova tècnica…Aquí us deixem un video del procés.

Imatge de previsualització de YouTube

I amb aquestes “flors, els nens i nenes han fet aquestes composicions. En aquest enllaç  podreu veure totes les flors de 5è B!!

I en aquest altre enllaç les flors de 5è A !!

 

Cebes

 

Dibuixar del natural sempre és un gran repte, hem d’observar i intentar traslladar al paper els volums, les formes, els colors…

En aquesta ocasió ens fixarem com els artistes han pintat les cebes i ens posarem a pintar les nostres cebes.

Les cebes de Renoire.

Joan Lahosa Valimanya.

Paul Cézanne.

Isidre Nonell.

Els nens i nenes de quart han fet la seva pròpia interpretació de ls cebes i tomàquets dibuixats del natural.En aquest enllaç podreu veure els treballs dels nens i nenes de 4tB.

Fem rajoles modernistes

MOSAIC
Descripció: El Panot Gaudí és un paviment per a l’exterior que es va reeditar 1997 a partir del relleu original del mosaic hidràulic que Antoni Gaudí va crear l’any 1904 i que fabricava Escofet. En homenatge a l’arquitecte, la ciutat de Barcelona va pavimentar les voreres del passeig de Gràcia amb aquest model de rajola hexagonal en què el relleu es presenta invertit respecte l’original, millorant així la seva resistència enfront al desgast que comporta el seu ús com a paviment d’exterior. El seu format hexagonal dóna lloc a un paviment continu, homogeni i sense directrius on la textura del seu relleu s´imposa a l’especejament. De tonalitat verd-grisosa i de composició bicapa, aquest paviment vibropremsat té una espessor de 4.5 centímetres”.
Època: 1997
Autor: casa Escofet
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri
Escofet: Panot Gaudí

MÉS INFORMACIÓ
Casa Batlló: Paviment de Passeig de Gràcia

Trobat a la web del ajuntament de Barcelona

Nosaltres volem fer aquestes boniques rajoles modernistes i per això ens hem fabricat un motlle amb silicona i les farem amb escaiola… aquí teniu les imatges del treball que estem fent.

 

Visita a Can Framis

Dimecres 13 de març els nens i nenes de 3r hem visitat el Museu de Can Framis. Ha estat una visita molt interessant on hem après com els artistes utilitzen els materials, com els transformen i s’expressen , nosaltres mateixos hem pogut experimentar en el taller. En aquest enllaç  podreu veure totes les imatges.

LA LLAVOR DEL FOC

 

Un viatger vol compartir amb les criatures un seguit d’històries sobre l’origen del món. Relats i mites dels cinc continents per endinsar-nos en el misteri de la vida.

de BABOU CHAM i CARLOTA SUBIRÓS
dramatúrgia i direcció CARLOTA SUBIRÓS

intèrpret Babou Cham

Aquest dijous ens van venir a  oferir aquest espectacle a l’escola pels nens i nenes de Cicle Mitjà, a plàstica estem fent unes il·lustracions precioses que quan les tiguem us mostrarem.

Imatge de previsualització de YouTube

I aquests són els fantàstics dibuixos dels nens i nenes de 3rA.Els podreu veure tots en aquest enllaç.

I en aquest altre enllaç podreu veure els dibuixos de 3rB

Retrats-Collage

Els nens i nenes de quart  han fet aquests retrats-collage en  tons càlids o tons freds,  a partir dels papers amb textures que han fet ells mateixos amb la tècnica de  la monotípia.

En aquest enllaç podreu veure tots els treballs de 4tA.

En aquest enllaç els podreu veure tots els treballs  de 4t B.

Aquestes són algunes imatges del procès.

 

Carnaval 19

Divendres vam passar un Carnaval estupendíssim a l’escola!!!

Les nostres estimades Mari i Rossi

I el super equip de cuina!!!

Els profes mariners…

I la conserge més ecològica!!

I com no, la imaginació, gràcia i creativitat de tots els alumnes!!!!

En aquest enllaç podreu veure totes les fotos. I encara veureu moltes més en aquest altre enllaç.

 

Dibuixant al Parc de la Guineueta

Els nens i nenes de 6è A hem anat avui a dibuixar al parc de la Guineueta, justament l’escultura de la Guineu.

Un exercici d’observació, de dibuix del natural, tot un repte.

Parc de la Guineueta, Barcelona

El Parc de la Guineueta, un parc modest, però un dels molts parcs que conté la ciutat de Barcelona per permetre als residents un respir de la gran ciutat.

 

El de la Guineueta és un dels parcs que en la segona meitat del segle passat es van crear a Barcelona amb l’objectiu de dotar d’espais verds els polígons d’habitatges que es van anar construint per acollir una part important de la immigració obrera que va arribar a la ciutat entre les dècades de 1950 i 1960.

El pla parcial per desenvolupar aquest nou barri es va aprovar el 1956 i es van anar construint cases fins al 1970, moment en què es va condicionar el parc. El parc està situat en un dels dos polígons que configuren el barri de la Guineueta, un topònim vinculat al torrent de la Guineu, que travessa els terrenys.

 

L’espai es distribueix cap amunt i cap avall partint d’un gran parterre amb un estany. Al darrere d’una tanca vegetal, sobre la gespa, la figura d’una guineu contempla, vigilant, el seu territori. L’escultura és Guineu, una peça de ferro pintat de 5 m de longitud i 1,5 m d’alçària obra de Julià Riu i Serra, que s’embosca, amatent, darrere una tanca vegetal, talment com fan les guineus quan estan a l’aguait.

 

Font original: Ajuntament de Barcelona

lameva.barcelona.cat/ca/aprovechala/parques-y-jardines/pa…

 

 

En aquest enllaç podreu veure totes les fotografies.