Banksy reaparece por San Valentín con una provocadora nueva obra en Bristol

El mural del artista callejero muestra a una niña pequeña con un tirachinas con el que acaba de lanzar que un proyectil provoca una explosión de flores rojas

Banksy ha decidido hacerle otro regalo sorpresa a su ciudad natal, Bristol (Inglaterra), el día de San Valentín. El nuevo mural del artista callejero muestra a una niña pequeña con un tirachinas con el que acaba de lanzar un proyectil que provoca una explosión de flores rojas.

El reivindicativo creador ha confirmado la autoría de su nueva obra con su procedimiento habitual: la publicación de varias imágenes a través de su cuenta en Instagram y en su página oficial.

Trobat a El Periodico.

 

El pessebre emmurallat de Banksy

El pessebre emmurallat de Banksy
L’artista presenta a Betlem un naixement envoltat per un mur com l’aixecat per Israel a Cisjordània

 

El pessebre de Bansky, a Betlem. / AHMAD GHARABLI / AFP

Banksy, l’artista britànic la identitat és un total secret, va presentar divendres a Betlem la seva última creació: un petit naixement embolicat en un mur de formigó com el que envolta en realitat la ciutat cisjordana. L’obra porta per títol ‘La cicatriu de Betlem’ i s’exposa a l’entrada de l’hotel ‘Walled-Off’, que l’artista va obrir el 2017 i les habitacions tenen vista sobre el mur aixecat per Israel a la ciutat.

El naixement posa en una petita taula, juntament amb una reconstrucció en miniatura de el mur israelià travessat per un obús. L’impacte de l’projectil té forma d’estrella sobre de les figures de Josep, Maria i Jesús.

La vergonya de l’ocupació

Per al director de l’hotel, Wissam Salsaa, ‘La cicatriu de Betlem’ simbolitza la ‘cicatriu de la vergonya’. “El mur simbolitza la vergonya de tot el que passa a casa nostra, de tots aquells que donen suport a la ocupació il·legal” de Cisjordània per Israel.

A Betlem, la tanca de separació que Israel que va començar a construir el 2002 i que el separa de Cisjordània és un mur de formigó de diversos metres d’altura. En alguns altres llocs són filats. El Tribunal Internacional de Justícia el va declarar il·legal el 2004 i ha estat des de fa temps una font d’inspriración per Banksy, l’artista que va començar a donar-se a conèixer a Gran Bretanya el 2003 amb els seus grafit subversius.