Philip Pullman: “Els nens necessiten art”.

He trobat aquesta meravella al blog de PLOM Gallery, que us convido a visitar.

Philip Pullman: “L’art és un dret”

“Els nens necessiten art i històries i poemes i música tant com necessiten amor i aliment i aire fresc i jugar. Si no li dónes aliment a un nen, el dany es fa visible de seguida. Si no li deixes a un nen que respiri aire fresc i jugui, el dany també es fa visible, però no tan de pressa. Si no li dónes amor a un nen, el dany pot ser que no es faci visible durant anys, però serà permanent”.

PHILIP PULLMAN

“Ocells de paper”, de Marta R. Gustens. ¿Te gusta? Visita nuestra SHOP

“Si no els dónes art i històries i poemes i música a un nen, el dany no resulta fàcil de detectar. No obstant això, aquí està. Els nens podran córrer i saltar i nedar i menjar amb ganes i fer molt soroll, com sempre han fet els nens, però hi haurà alguna cosa que els falti”.

“Solem dir, amb raó, que els nens tenen dret a aliment i recer, a educació, a assistència mèdica i a la resta de necessitats bàsiques. Hem d’entendre que cada nen té dret també a experimentar el que se sent en contacte amb la cultura i l’art. Hem d’entendre d’una vegada per sempre que sense històries ni poemes ni imatges ni música, els nens passaran gana”.

PHILIP PULLMAN

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *