Mafalda fa 50 anys!!!

Sorgida a partir d’una campanya publicitària que no es va dur a terme, Mafalda va ser publicada per primera vegada el 29 de setembre de 1964, pel setmanari argentí Primera Plana com una col · laboració fixa, satírica i innovadora.

Des de llavors, el personatge d’aquesta nena de sis anys li ha donat la volta al món, amb especial repercussió als països de Llatinoamèrica. En ells és senzill identificar-se i ubicar els temes sobre els quals parla la caricatura.

Mafalda té sis anys i exhibeix una preocupació genuïna per tot el que passa al món. Escolta i comenta dia a dia les males notícies de la ràdio i de la televisió; sempre amb l’esperança que en algun moment tot s’arregli i s’aconsegueixi la pau mundial.

Quino (Joaquín Salvador Lavado) és un mestre de les tires de premsa, amb un estil de dibuix i un mestratge narrativa difícilment superables. Quino és sobretot un observador del seu temps i la naturalesa humana. En els seus dibuixos fa una anàlisi crítica del món en què viu ia través de les seves històries i els seus personatges de tot el bo i el dolent que tenim les persones. Dins de la seva llarga producció d’humor gràfic, és en els seus treballs menys coneguts (que no menys extens) on Quino demostra una imaginació sense límits i un sentit de l’humor que ratlla en l’absurd i surrealista.

 

 

Trobat a la Web Cultura Inquieta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *