De quin color és un petó?

Els alumnes de primària de l’escola d’educació especial Joan XXIII han estat treballant el conte “De quin color és un petó” de la Rocío Bonilla. El conte ha estat el fil conductor a l’àrea de plàstica per treballar els diferents colors. L’objectiu principal no només ha estat treballar els diferents colors sinó les diferents emocions i sensacions que se’ns generen a partir d’una situació concreta.

Amb el treball que han fet els alumnes hem creat aquest recurs adaptat amb els textos signats i que pot servir per iniciar un treball amb el vostre alumnat. Creiem que pot ser un recurs molt útil per infants perquè puguin entendre fàcilment, amb el suport visual, les diferents emocions. Per aquest motiu, creiem oportú compartir-ho.

Podeu descarregar el conte a través d’aquest article o bé, el trobareu a la pestanya de material a la pàgina de contes.

Autor pictogrames: Sergio Palao Procedència: ARASAAC (http://catedu.es/arasaac/) Llicència: CC (BY-NC-SA)

POEMA “LA PRIMAVERA”

L’Escola Mont Cós ens ha demanat l’adaptació en pictogrames del poema de la primavera de Joan Amades pels alumnes d’Infantil. Amb aquesta adaptació molt visual faciliten l’accés als aprenentatges i la participació de tot l’alumnat.

Us animem a provar aquests formats per incloure a tots els alumnes en les activitats d’aula.

Podeu descarregar el format que més s’ajusti a les necessitats de l’alumnat.

SOMNIS D’INFANT

Volem compartir aquesta cançó que hem adaptat amb pictogrames a demanda de l’escola Finestres de Mieres. És una cançó que transmet diferents valors i missatges per poder viure en pau.Podeu descarregar el format que més us convingui.

Si voleu accedir al llistat de cançons que anem adaptat només heu d’anar a la pàgina de material i clicar cançoner. Trobareu l’enllaç de la cançó signada i la música per poder-la escoltar, ballar i cantar.

VULL SENTIR-ME ESTIMAT

Vull sentir-me estimat és una cançó que treballen a Cicle Incial en una escola de la comarca. Parla sobre el sentiment d’estimar i la necessitat de que tots els infants es sentin estimats.

Si voleu facilitar-ne l’aprenentatge dels vostre alumnes us podeu descarregar el format (lletra de pal, lletra d’impremta i lletra lligada) que més us interessi.

EL ROCK DE MIERES

El Rock de Mieres és una cançó que ens ha demanat l’escola Finestres de Mieres per facilitar a tot l’alumnat l’aprenentatge de la lletra i poder participar activament. Aquesta cançó és un símbol identificatiu de l’escola i del poble.

Si us interessa l’adaptació en pictogrames d’alguna cançó concreta ens podeu fer la demanda.

Us podeu descarregar el format que més s’ajusti a les necessitats dels vostres alumnes.

Material per treballar les emocions

Des del Centre de Referència, hem elaborat material divers per treballar les emocions a l’aula. Concretament, s’han elaborat diversos jocs manipulatius amb els objectius i les instruccions que complementen possibles formes de joc. Alguns d’aquests jocs són: joc de memòria, joc de cares, joc de cartes, ruleta d’emocions, entre d’altres.

A part d’aquest material de creació pròpia, també trobareu recursos on line per ampliar coneixements, curtmetratges, documentals i ponències, activitats Tic, recursos per l’aula, contes…

Aquest material el trobareu disponible a la pàgina de material del blog.

A la biblioteca de centre també disposem dels següents contes i llibres:
– El nen gris.
– El pirata de les estrelles.
– Tot és culpa teva.
– Records dolços d’un adéu.
– El gran llibre de les emocions.
– En la Mente, I i II.
– Educacion emocional: programas de actividades para ESO.
– Educació emocional.
– Activitats per al desenvolupament de la intel·ligència emocional en els nens.
– Alumnado en situación de estrés emocional.

Si t’interessa algun d’aquests recursos per treballar les emocions disposem d’un servei de préstec. Pots mirar la disponibilitat dels jocs, llibres i contes anant a la pàgina del blog “biblioteca” i accedint a l’enllaç de l’Epèrgam. Pots fer la demanda a través del full de demanda.

PODRIES

Avui, 30 de gener, és el dia de la Pau. Hem adaptat amb pictogrames i diferents tipus de lletra la  cançó Podries a demanda d’una escola de la Comarca.

Us podeu descarregar el format que més s’ajusti al vostre alumnat. Si necessiteu l’adaptació d’alguna cançó, només ens heu de fer la demanda omplint el formulari que trobareu disponible a la pestanya de “contacte”.

Curs: Trastorn de l’Espectre autista (TEA) i Tecnologia de la Infomació i la Comunicació (TIC)

Us informem que ja està oberta la inscripció al curs “Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i Tecnologia de la Informació i la Comunicació (TIC)”
Aquest curs va dirigit a professorat d’infantil, primària, educació especial i altres professionals relacionats amb el món educatiu.
És un curs presencial de 15 hores de durada. Les dates de realització seran: 20, 27 de febrer i 6, 13, 20 de març de 2018. L’horari serà de 17h a 20h i es durà a terme a Integra- CEE Joan XXIII d’Olot.
El cost del curs és de 75€.

A continuació podeu consultar els objectius i continguts del curs.

CURS: Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) i Tecnologia de la informació i la comunicació (TIC)”. Curs presencial reconegut pel Departament d’Ensenyament.

Objectius previstos:

  • Conèixer i saber aplicar principis i models tecnològics per a la intervenció educativa.
  • Conèixer les característiques que ha de tenir la tecnologia per a donar resposta a les necessitats de les persones amb TEA.
  • Conèixer els diferents dispositius tecnològics existents, els seus accessoris i les possibles adaptacions.
  • Conèixer diferents recursos tecnològics per a la creació i selecció de materials.
  • Manejar, utilitzar i crear diferents recursos tecnològics.

Continguts:

  • Principis i estratègies d’intervenció amb alumnes TEA.
  • Accessibilitat cognitiva i TEA.
  • La tecnologia com a eina d’aprenentatge.
  • Tipus de tecnologia per a la intervenció educativa.
  • Elaboració de material tecnològic.

Pla d’avaluació de l’activitat: Cal assistir al 80% del curs i realitzar satisfactòriament totes les tasques d’aprofitament.

Inscripció

LA CAPUTXETA VERMELLA

Des del banc de recursos hem adaptat el conte tradicional de la caputxeta vermella. És un conte que s’explica i es treballa generalment a l’educació infantil. Tot i això, aquest conte també ens permet treballar diferents tipus d’emocions, parts de la cara, membres de la família… entre d’altres.

A continuació podeu descarregar el conte signat en format pdf.  Tant l’adaptació amb pictogrames com els dibuixos s’han realitzat des del banc de recursos del centre de referència.

En cas de necessitar algun conte adaptat a les necessitats dels vostres alumnes, podeu fer-nos arribar la demanda.

 

 

 

 

EN PATUFET

El conte del Patufet, és un conte tradicional que es treballa generalment a l’etapa d’educació infantil. Des del banc de recursos del centre de referència hem adaptat amb pictogrames el conte per facilitar la comprensió de tot l’alumnat.

A continuació us deixem el conte per descarregar en format pdf. També disposem del conte en format power point, en cas que us interessi només us heu de posar en contacte amb nosaltres.

Per l’adaptació de qualsevol conte que estigueu treballant a l’aula només heu de fer la demanda.