Trobades de coordinació del curs 2018-2019

Benvolguts companys i companyes,

Un cop aplicada la baremació establerta pel Departament d’Ensenyament, els centres sol·licitants als quals els ha estat concedida una estada o sortida al nostre CdA, sou convocats a una reunió de coordinadió en les dates i hores següents:

-Sortides: dijous, 6 de setembre de 2018 (de 10:00 a 14:00 h.)

-Estades (1r Trimestre): divendres 7 de setembre de 2018 (de 10:00 a 14:00 h.)

-Estades (2n i 3r Trimestre): dimecres 19 de setembre de 2018 (de 10:00 a 14:00 h.)

Per tal que la reunió de coordinació sigui efectiva, us recomanem que doneu un cop d’ull als documents Com funciona el CdA Empúries (estades)  i Com funciona el CdA Empúries (sortides)  així com els Materials dissenyats per a preparar les nostres sortides i estades.

Que tingueu un bon estiu.

Equip del CdA Empúries

 

Festival poètic i musical a Empúries

Com en anys anteriors, el Camp d’Aprenentatge Empúries col·labora en el festival poètic i musical que se celebra a Empúries cada inici d’estiu.

Enguany es presenta ell llibre-DVD Odissea, el viatge de Ningú, una obra del músic i cantautor valencià Elies Monxolí en format de conte musical, literari i plàstic que porta el mateix títol, i que ha editat Edicions 96.

Amb la veu narradora d’Amàlia Garrigós, la música i la veu d’Elies Monxolí en les cançons i els collages de Pere Salinas que il.lustren l’obra, naveguem i fem el viatge iniciàtic d’Ulisses, que haurà d’aprendre a dir-se Ningú, a través de les seves aventures amb Polifem, Circe, a l’Hades, amb Calipso, Nausica, Penèlope… Com diu Laura Borràs al pròleg, el llibre-CD que presentem  és també un patchwork cultural, un homenatge amb referències a grans poetes de la Mediterrània com ara Dante, Ausiàs March, Kavafis o Salvador Espriu. Tot plegat un plaer majúscul i irresistible, embolcallat pel paisatge i el mar de les ruines d’Empúries que ens trasllada a l’antiga Grècia.

Elies Monxolí: piano i veu
Amàlia Garrigós: veu narradora
Gabriel Amargant: clarinet i saxos
Cristina Bota i Maria Nicolau: veus
Eusebi Ayensa (CdA Empúries): Presentació

  • Data: 7 de juliol
  • Preu: Entrada lliure
  • Horari: 20h
  • Lloc: Plaça dels temples. Ciutat grega d’Empúries
  • No cal reserva prèvia. Aforament limitat

S’obre el període d’inscripció al Camp d’Aprenentatge Empúries per al curs 2018-2019

Benvolguts companys / Benvolgudes companyes,

Us informem que el proper dimarts 15 de maig s’obre el període d’inscripció als Camps i Entorns d’Aprenentatge d’arreu de Catalunya per al curs 2018-2019. Aquest període d’inscripció romandrà obert fins al dijous 31 de maig.

La informació sobre el procés d’inscripció la trobareu en aquest enllaç.

La inscripció dels centres educatius es farà a través de l’aplicació CAMPS.

Tingueu en compte que, per defecte, l’accés a l’aplicació està permès només als membres de l’equip directiu (pels centres públics) i al director (pels centres privats concertats). Qualsevol modificació sobre aquests permisos la podrà realitzar el director del centre mitjançant l’aplicació GUAC.

L’oferta d’activitats específica del nostre CdA la trobareu en aquest enllaç.

Tant en les estades com en les sortides, el nombre màxim d’alumnes que poden ser atesos en una mateix activitat és de 45, a raó de 15 alumnes per professional del CdA Empúries, excepte en les activitats titulades «Recorregut històricoliterari a Empúries», «Ciutat romana d’Empúries i taller d’inscripcions» i «Itinerari científic a les ruïnes d’Empúries», que és de 25 (per a la primer activitat) i de 20 (per a les dues darreres). En cas de sol·licituds que excedeixin aquest nombre d’alumnes, s’intentarà programar-les en dos o més dies, sempre que la disponibilitat del centre sol·licitant i del CdA ho permeti. Altrament, seran descartades. Amb tot, les activitats «Recorregut històricoliterari a Empúries» i «Itinerari científic a les ruïnes d’Empúries» poden ser programades el mateix dia, a raó d’un màxim de 25 i 20 alumnes respectivament, atès que els alumnes participants i els professionals del CdA que les realitzen són diferents.

En el cas de les estades és imprescindible assistir a la reunió de coordinació del mes de setembre (i és molt aconsellable en el cas de les sortides), en unes dates que seran comunicades més endavant. En cas que la data assignada no anés bé a algun centre, hom vetllarà per trobar-ne una altra que li sigui avinent. La no assistència a aquesta reunió de coordinació —en la qual es dissenyarà conjuntament el contingut de les activitats a realitzar— pot comportar l’anulació de l’estada i la seva assignació a un altre centre que n’hagi quedat exclòs. Així mateix, és molt convenient que els assistents a aquesta reunió siguin els mateixos que acompanyaran els seus alumnes a Empúries.

Finalment us informem que, com sabeu, l’assignació d’activitats i dates als centres sol·licitants no és automàtica. A partir del dijous 14 de juny, haureu de tornar a entrar al mateix aplicatiu d’inscripció per comprovar si us ha estat concedida la sortida o estada sol·licitada, així com les dates assignades, i acceptar-la o rebutjar-la (l’assignació és fruit de l’aplicació d’un barem establert pel Departament d’Ensenyament que trobareu en aquest enllaç). En cas de no acceptar la sortida o estada en la data o dates assignades abans del divendres 22 de juny, entendrem que hi renuncieu i l’assignarem a una altra escola o institut que n’hagin quedat exclosos.

A l’espera de poder-vos atendre el proper curs, us enviem una salutació molt cordial.

Equip del CdA Empúries

 

Els alumnes de l’escola el Petit Plançó, d’Olot, visiten novament el CdA Empúries

Han estat dies intensos, de debò: La riba dreta del Fluvià, els Aiguamolls, la costa nord i sud de l’Empordà. Els alumnes de l’escola Petit Plançó, d’Olot, i les mestres que els acompanyaven no han estalviat esforços a l’hora de descobrir algunes de les joies naturals de l’Empordà.

Com en anys anteriors, ha estat una experiència enriquidora, no només per als alumnes, sinó també per a nosaltres, els docents del CdA, que hem tingut al davant una bona colla de nois i noies àvids de saber, que ens han ratificat en la nostra vocació de docents.

Moltes gràcies a tots i a totes, i moltes felicitats Maria i Anna maria pel vostre excel·lent mestratge.

KAVAFIS, EN GREC I EN CATALÀ A EMPÚRIES

Ahir, els alumnes de l’institut d’Àmfissa (Grècia) i de Torroella de Montgrí, que participen, per segon any consecutiu, en un intercanvi que els ha donat la possibilitat de conèixer un nou país i de conviure uns dies amb nois i noies de la seva edat que viuen a gairebé dos mil quilòmetres de distància, van visitar el jaciment d’Empúries de la mà del nostre Camp d’Aprenentatge.

Per a tots nosaltres fou una jornada molt especial, que s’inicià amb una recepció per part de la directora de jaciment, la Dra. Marta Santos, de l’alcalde de l’Escala, el Sr. Víctor Puga, i de la regidora d’ensenyament del mateix ajuntament, la Sra. Mariona Muñoz, que lliuraren als alumnes i als professors acompanyants uns regals institucionals.

Al llarg del recorregut, els alumnes grecs i catalans van recitar, en els seus respectius idiomes, textos literaris vinculats als objectes del museu o als espais visitats. Especialment emotiva fou la interpretació del poema Sacerdot del temple de Serapis per una alumna catalana i un alumne grec, davant de les restes del temple dedicat a aquest déu en el jaciment emporità. Aquesta activitat, que s’havien preparat a consciència els alumnes abans de venir, posa de manifest un cop més que la cultura (i, més específicament, la literatura) és el millor mitjà de posar en contacte pobles i cultures diverses, agermanades, en el nostre cas, per un comú passat hel·lènic. En aquest enllaç trobareu la interpretació d’aquest poema i tot seguit reproduïm una sèrie de fotografies d’aquella inoblidable jornada.