Primera estada del curs 2018/2019

Els alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escola Farigola de Seva han participat de les nostres activitats del Camp d’Aprenentatge des del dilluns dia 24 al dimecres dia 26 de setembre. Podem dir que han estat els més matiners.

Amb ells hem anat als aiguamolls, a les ruïnes d’Empúries i a les platges i cales de L’Escala.

AIGUAMOLLS: Tot i que pot donar la sensació que aquest ha estat un estiu plujós, la veritat és que als aiguamolls de L’Empordà no ha caigut ni una gota d’aigua, per tant ens podríem haver trobat zero aigua i zero ocells. Afortunadament des del parc natural el que fan és desviar aigua de la depuradora d’Empúriabrava i del càmping Almata, per tal d’anar omplint mica en mica El Cortalet i La Closa d’en Puig. Així doncs, vam trobar un xic d’aigua i els següents animals:

  • OCELLS: Cigonya, bernat pescaire, martinet blanc, agró blanc, arpella, oca vulgar, ànec collverd, cabusset, garsa, pardal, cotorra argentina, gamba verda, xivita, rascló, …
  • MAMÍFERS: Vaques, cavalls, daines i koipú.
  • ALTRES: Sargantana, cranc americà, espiadimonis,…

No està malament, per ser el mes de setembre!

RUÍNES D’EMPÚRIES: Hem fet el recorregut per la ciutat grega i la romana i hem acabat fent jocs d’arrels clàssiques al fòrum.

SORRA I PETXINES: Recorrent les platges d’Empúries, amb un mar embogit per la tramuntana, hem analitzat la sorra de la platja i hem buscat petxines i les hem classificat. Hem trobat: ou, lluenta, pellerida, peu de cabrit, rossellona, ostra, fulla de rosa, etc

CLAES DE L’ESCALA: L’última activitat realitzada ha estat el recorregut per les Cales de L’Escala, que ens ha permès, a tavés de l’auca, reconèixer els elements mariners i pescadors que encara es poden contemplar en aquesta vila.

Els alumnes havien fet treball previ, i d’això n’hem de felicitar les mestres, sobretot tenint en compte que tot just acaba de començar el curs; han estat alumnes motivats i molt treballadors.

Un bon començament de curs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *