Presentació

Els camps d’aprenentatge (CdA) són serveis educatius del Departament d’Ensenyament que ofereixen al professorat i als centres docents la possibilitat de desenvolupar projectes de treball innovadors per a l’estudi i l’experimentació en un medi singular de Catalunya.

El camp d’aprenentatge Empúries, creat el curs 2006-2007, prova de concretar la seva oferta pedagògica en els àmbits més propers a la seva seu, donant un enfocament global i integrador al tractament dels diferents patrimonis (natural, històric, cultural…) i incidint en aspectes com adaptació al medi, sostenibilitat, patrimoni col·lectiu i paisatge cultural.

Com funciona el CdA Empúries

Com funciona el CdA EmpúriesEls àmbits geogràfics de treball del CdA d’Empúries són:

EMPÚRIES I L’ESCALA: ruïnes grecoromanes (Museu Arqueològic de Catalunya), l’arqueologia, la ceràmica, el sistema dunar i procés de fixació de la duna litoral d’Empúries, el nucli urbà de l’Escala, el Museu de l’anxova i de la sal.

AIGUAMOLLS D’EMPORDÀ: Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, importància ecològica de les zones humides, procés de formació de la plana de l’Empordà.

MASSÍS DEL MONTGRÍ: usos i manifestacions de la pedra calcària, el Montgrí com a frontera natural entre l’Alt i el Baix Empordà, el castell del Montgrí, la vila de Torroella de Montgrí.

CAP DE CREUS: Parc Natural de Cap de Creus, adaptació al medi en situacions extremes, valors geogràfics, paisatgístics, geològics, botànics, històrics, antròpics, culturals…

SERRA DE RODES : art, cultura i societat en el món medieval; entorn historiconatural de Sant Pere de Roda, el megalitisme, el conreu de la vinya i l’olivera i els seus productes derivats, megalitisme.

ALTRES: espais i tallers relacionats amb els àmbits anteriors: jaciment ibèric d’Ullastret, L’oli i el vi, Malacologia.

El CdA d’Empúries articula les seves propostes de treball en els àmbits anteriors ofertant sortides d’un dia o estades de 2 a 5 dies.

El CdA Empúries manté una relació més directa amb els centres que vénen a fer estades al llarg del curs a través del Blog del CdAE. En aquest espai s’estableix comunicació individualitzada, recollida en un llistat de sub-blogs, per a cadascun dels centres visitants. Alhora, serveix per trametre els enllaços als materials de treball previ a l’aula.