Estada de l’escola La Llacuna del Poblenou

Els dies 24, 25 i 26 d’octubre vàrem compartir les activitats del Camp d’Aprennetatge amb els alumnes de 4t de primària de l’Escola la Llacuna del Poblenou. Amb ells vam visitar Sant Martí d’Empúries, l’antiga Palaiàpolis dels grecs que van arribar a Empúries ara fa més de 27 segles. També vàrem fer la visita guiada al jaciment grecoromà d’Empúries i vàrem arrodonir-ho jugant al fòrum als mateixos jocs que jugaven els nens i nenes de les Emporiae!  

Amb aquesta escola, però, el que va ser novedós va ser la manera de presentar les nostres activitats; com que el dia era brillant i la llum de L’Empordà mai no s’ha de desaprofitar, ens vàrem asseure a la platja i vam repartir un objecte a cada dos alumnes; tots els objectes, àmfores, soldats, àbacs, mites, etc,  tenien relació amb les activitats que ells farien al llarg dels tres dies. Cada parella d’alumnes reflexionava, parlava i finalment explicava als companys quin objecte tenien a les mans i què creien ells que devia ser i com o per a què es devia utilitzar. Els alumnes ho van fer fantàsticament bé i van anar a dinar amb moltes ganes de descobrir tot allò que les ruïnes d’Empúries i el poble de Sant Martí tenien per mostrar-los.

Gràcies i a reveure, noies i nois de 4t i mestres  de l’escola de la Llacuna del Poblenou!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *