Visitem els Aiguamolls amb l’escola M. Àngels Anglada

Dimarts dia 30 d’octubre, l’endemà de Sant Narcís, enmig d’una treva meteorològica  que ens va deixar un dia de Sol, temperatures agradables al migdia i res de vent, vàrem recórrer els aiguamolls amb els alumnes del CM de l’escola M. Àngels Anglada. Vàrem començar explicant l’activitat i repartint prismàtics al Mas Matà; cal felicitar aquestes nenes i nens, ja que molts portaven els seus prismàtics de casa. Després vam pujar a l’observatori Senillosa per veure el paisatge de L’Empordà envoltat de muntanyes, excepte per l’est, on el Golf de Roses s’obre al mar i per veure closes i llaunes . Val a dir que, per primer cop des de l’estiu, el Cortal Blanc, la Closa d’en Puig i els estanys del Matà estan plens d’aigua, gràcies a les aportacions dels recs i a les pluges abundants dels darrers dies. De camí cap al Bruel vàrem poder observar l’agró blanc, la cigonya, fredelugues, ànecs blancs, pardals, gavians, etc. Al Bruel ens esperaven els collverds, els corbs marins, algun griset i una polla d’aigua. Després de dinar vàrem fer camí cap al Cortalet, tot caminant vàrem veure les vaques amb els esplugabous a sobre, a l’observatori “Les Daines” vàrem veure 10 daines, 9 femelles i un mascle amb la gran cornamenta; més enllà, a “Les Gantes” vam poder veure flamencs, oques, collverds, cullerots, grisets, bernats, etc.

I la darrera troballa la va fer una alumna amb molt bona vista, que va veure un ocell que no podia volar, enganxat a unes branques. La professora-biòloga va reconèixer el “falciot pàl·lid”, el va treure amb delicadesa de les branques i va explicar als alumnes que no estava ferit, només atrapat.També que els falciots tenen les potes molt curtes i les ales molt llargues i no poden començar a volar des de terra, necessiten un punt elevat.   Després vam veure que l’ocell portava una anella i la vam apuntar, 12.250,  i li vam fer fotos. Quan ja estàvem a punt d’alliberar-lo,  va arribar la veterinària del parc dels aiguamolls i ens va explicar que l’ocell era jove, que ells l’havien anellat i cuida’t  i que l’alliberarien un tros més enllà. Va ser una experiència ben especial.

Vam acabar fent una cloenda de l’activitat al Cortalet.

Gràcies nenes i nens del M Àngels Anglada, us vau portar molt bé i vàreu aprendre moltes coses! Torneu als aiguamolls amb els vostres pares, segur que ens han quedat molts ocells per descobrir!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *