Com planifiquem el projecte?

A partir del leitmotiv “Apadrinem la plaça del Mercadal!!” s’iniciarà una investigació per tal de conèixer el nostre patrimoni per afavorir la integració i la cohesió social.
També volem afavorir l’autonomia en l’accés i gestió del coneixement i integrar les eines digitals en la vida de la ciutadania fent pedagogia del seu ús.

Des d’aquest projecte es pot treballar tot el que la imaginació dels
alumnes pugui plantejar. Podem tenir en compte la vessant històrica, social, civil, comercial, educativa, arquitectònica, urbanística, cultural, festiva…. Cada grup portarà a terme la investigació sobre aquells aspectes que més els motivi.

A l’aula parlem de plaça del Mercadal. De les coses què en sabem, dels
trets urbanístics, de les festes que s’hi celebren, de les experiències personals que hi han viscut els alumnes…
S’assisteix a la plaça i es fa una observació directa.
Els alumnes tenen llibertat per poder entrar als comerços, l’oficina de
turisme, etc i poden fer preguntes, plantejar dubtes, expressar curiositats, i obtenir informació sobre tots aquests aspectes així com les tradicions, cultura, arquitectura… als comerciants i/o als vianants que es van trobant. Aquest activitat la fan en equips de cinc persones.
Es visita l’ajuntament amb una guia turística i es demana autorització a
alcaldia per tal de poder sortir al balcó i per poder fer fotografies aèries de la plaça.
Un cop hem fet aquesta visita es posen en comú totes aquelles inquietuds que han sorgit als alumnes, les informacions que han obtingut i les propostes de treball que es plantegen. D’aquesta manera primem els interessos del nostre alumnat. 

Llicència de Creative Commons
Apadrinem la Plaça del Mercadal de Escola Montsant de Reus està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons
Creat a partir d’una obra disponible a https://agora.xtec.cat/ceip-escola-montsant-reus/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *